Vicepresedintele conservator Bogdan Ciuca spune ca presiunea politica asupra Cotroceniului trebuie mentinuta

R: PC depune azi la Cotroceni un apel catre presedinte pentru promulgarea legii pensiilor. Ce efect credeti ca va avea si cum l-ati putea forta pe seful statului sa avizeze aceasta lege?

Bogdan Ciuca: Noi nu putem sa-l fortam pe seful statului in nici un fel. Prin acest apel, noi il rugam sa nu se opuna promulgarii legii si sa nu abordeze tema majorarii pensiilor ca un instrument de batalie politica cu Tariceanu si cu Guvernul. Batalia asta creeaza dificultati majore pentru multi pensionari care nu mai au timp sa mai astepte. Daca va continua sa se situeze pe o pozitie indarjita impotriva pensionarilor si nu va promulga acest proiect de lege, probabil ca PC va demara o serie de consultari cu toate celelalte partide, care au sustinut in Parlament proiectul, pentru a gasi impreuna o modalitate prin care sa ne aratam nemultumirea fata de gestul presedintelui.

R: Unii politicieni spun ca refuzul presedintelui ar putea fi un nou motiv de demitere. S-ar mai aventura PC intr-un asemenea demers?

B.C.: M-as hazarda eu sa fac o asemenea declaratie. Trebuie facuta o analiza cu privire la implicare, la costuri electorale. Energiile pe care le consumam in bataliile dintre Palate le-am putea folosi in scopuri mult mai bune, pentru a rezolva problemele reale ale cetatenilor.

R: Refuzul presedintelui nu e suficient de grav incat sa justifice o eventuala demitere?

B.C.: Atata vreme cat afecteaza 6 milioane de pensionari - care aduc mai multe voturi decat a adunat presedintele in ambele campanii - problema e destul de grava, dar nu stiu daca romanii mai au resursele si nervii sa mai asiste la inca o balacareala, cum ar fi un asemenea referendum pentru suspendarea presedintelui. Nu cred ca e varianta cea mai buna, din punctul de vedere al romanilor, sa mai vii cu o asemenea tema. Refuzul presedintelui de a promulga legea este foarte grav, este un atac direct impotriva a 6 milioane de pensionari, iar prin asta Traian Basescu demonstreaza clar ca se situeaza impotriva pensionarilor. Trebuie mentinuta presiunea asupra presedintelui. Traian Basescu trebuie sa vada ca exista o presiune din partea clasei politice si din partea pensionarilor, pentru ca dansul sa-i reprezinte si pe ei, nu doar pe constructorii de autostrazi.

R: In decembrie, PC a tras linie si a anuntat cu cine va colabora si cu cine nu. Ramaneti in continuare parteneri de dialog cu PNL si PSD?

B.C.: PC nu sustine pe cineva si nu e impotriva cuiva pe motive de simpatie sau de antipatie. Noi suntem pe picioarele noastre, vrem sa candidam pe cont propriu si ne pozitionam in functie de tema si de proiectele politice puse in discutie. Daca vom considera ca o lege este buna, o votam, ne luptam pentru ea si vom fi impotriva celor care se opun. Vrem sa ne construim politica de aliante nu pe simpatii politice, ci pe proiecte, vom avea colaborari punctuale.

R: Sperati sa obtineti 7% la europarlamentare. Un eventual esec ati luat in calcul?

B.C.: Nu acceptam ideea unui procentaj mai mic de 7% la alegerile pentru PE. Ne-am pregatit strategia si am decis sa ne detasam, in urmatoarea perioada, de lupta dintre Palate si sa ne concentram pe doua obiective majore: promovarea mesajelor si a proiectelor de lege ale PC si pe dezvoltarea organizatorica a filialelor noastre.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.