UDMR vrea sa aiba consultari cu grupari din afara Uniunii, inclusiv pe tema participarii la alegerile pentru Parlamentul European, pentru a nu risca reprezentarea maghiarilor la Bruxelles, a declarat ieri presedintele UDMR, Marko Bela, citat de Mediafax.
El a afirmat ca, din acest motiv, Uniunea este deschisa la "anumite discutii" privind participarea la alegerile pentru Parlamentul European. Referitor la scopul invitatiei adresate episcopului Laszlo Tokes, Marko a precizat ca scopul este de a stabili un anumit cadru de colaborare, anumite prioritati comune si de a discuta si despre lista pentru Parlamentul European. "Putem discuta inclusiv modificarea listei", a spus el, mentionand, insa, ca in ceea ce priveste participarea la alegerile pentru Parlamentul European exista niste conditii, printre care: "semnaturile care deja au fost predate, nu se mai poate reveni la ele". Intrebat in legatura cu numarul de locuri pe care Uniunea ar fi dispusa sa le cedeze, Marko Bela a spus ca organizatia pe care o conduce are "posibilitatile limitate", putand sa obtina in alegeri doua, maximum trei locuri.

Vicepresedintele executiv al UDMR, Borbely Laszlo, a declarat, vineri, ca Marko Bela si Tokes Laszlo au stabilit trei date si doua locatii pentru intalnire, manifestandu-si speranta ca lista comuna UDMR-Tokes ar putea fi clarificata saptamana viitoare. Borbely a spus ca maghiarimea si-ar dori o reprezentare a comunitatii cat mai puternica la Bruxelles, aratand ca o lista comuna ar asigura minimum doua locuri in Parlamentul European si chiar trei, daca se prezinta lumea la vot. El a spus ca Marko Bela si Tokes Laszlo au fixat trei date si doua locatii pentru discutii pe acest subiect si a aratat ca daca se vor accepta conditiile si de o parte si de alta, lista agreata va fi supusa apoi votului miniparlamentului UDMR, adica Consiliului Reprezentantilor Unionali.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.