Presedintele PSD, Mircea Geoana, a anuntat, dupa intalnirea de ieri cu reprezentanti ai Federatiei Nationale a Pensionarilor si ai Asociatiei Pensionarilor din Romania, ca social-democratii vor propune in toamna un proiect de lege pentru crearea unui fond al pensionarilor, destinat alimentarii sistemului public de pensii, in care sa fie varsate veniturile obtinute din privatizari.
Geoana i-a transmis ieri presedintelui Traian Basescu o scrisoare in care ii solicita sa promulge "fara ezitare" legea privind majorarea punctului de pensie. "Nu aveti dreptul moral sa blocati o lege (...) doar pentru ca legea este rodul eforturilor principalului partid de opozitie", afirma Geoana in scrisoare. Presedintele Traian Basescu nu a spus ca nu va promulga legea, ci doar asteapta ca Executivul sa precizeze care sunt sursele majorarii pensiilor.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.