Politica 9 Iulie 2007 22:36
Liderul Partidului Initiativa Nationala (PIN), Cozmin Gusa, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca se asteapa sa obtina 'cel putin' 500.000 de voturi la alegerile alegerile pentru europarlamentare.
El a evitat sa faca un pronostic in legatura cu procentajul pe care partidul il va obtine la alegeri, dar a precizat ca 'in varianta pesimista', spera sa castige 500.000 de voturi.'Procentajul depinde de ponderea romanilor care vor participa la alegeri. Poate insemna 5%, daca vor participa 10 milioane de romani, sau 10%, in cazul in care vor participa 5 milioane de cetateni. Aceasta ar insemna sa avem cel putin doi europarlamentari', a spus Gusa. Totodata, liderul PIN a anuntat ca lista candidatilor la alegerile europarlamentare va fi stabilita in functie de rezultatele pe care acestia le vor obtine la un test scris, pe care il vor sustine pina la sfarsitul lunii iulie. Partidul Initiativa Nationala (PIN) isi va stabili candidatii la alegerile europarlamentare in functie de rezultatele pe care acestia le vor obtine la un test scris, pe care il vor sustine pina la sfarsitul lunii iulie, a adaugat Gusa. La testare vor participa 126 de candidati, cate trei din fiecare judet, urmand ca, dupa testare, sa ramana pe lista 35 de membri PIN, ordinea acestora pe lista pentru europarlamentare fiind stabilita in functie de punctajul obtinut la examen. Cozmin Gusa a enumerat 11 conditii in functie de care cei 126 de candidati vor fi selectati. Ei trebuie sa aiba varsta cuprinsa intre 30 si 40 de ani. 'PIN propune europarlamentari suficient de maturi pentru a avea experienta profesionala, dar, in acelasi timp, indeajuns de tineri pentru a nu putea avea legaturi consistente cu regimul comunist', a spus Gusa.

De asemenea, ei trebuie sa aiba studii superioare, sa cunoasca cel putin o limba de circulatie internationala, sa fie neimplicati politic pana in prezent sau sa se fi implicat pentru reformarea clasei politice. Candidatii trebuie sa aiba experienta profesionala relevanta, sa cunoasca institutiile Uniunii Europene si problemele cu care Romania se confrunta in procesul de integrare, sa nu fie implicati in scandalurile de coruptie, sa nu fie afiliati la proiecte extreme sau xenofobe, sa nu detina averi ce nu pot fi justificate, precum si sa nu fi detinut functii de conducere in Partidul Comunist sau in securitate, 'fara suspiciuni legate de colaborarea cu Securitatea', a precizat Gusa. Cea de XI-a conditie, stabilita pentru candidatii judetelor din Transilvania, este posibilitatea de a conversa in limba maghiara.Candidatii care nu se vor califica intre primii 35 vor face parte din echipa de coordonare a europarlamentarelor la nivel judetean. Cosmin Gusa a mentionat ca inca nu s-a hotarat daca va participa la acest europarlamentare.La conferinta de presa a participat si ursul 'mascota' a partidului. Gusa a marturisit ca ursul are si o identitate, 'in persoana unei studente de 20 de ani'.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.