Vanghelie sustine ca Elena Udrea este factorul de echilibru din spatele schimbului de terenuri efectuat in timpul mandatului primarului Basescu. Omul de afaceri Costica Costanda avea de primit teren in Satul Francez, dar, spune Vanghelie, pentru ca Adriean Videanu si Radu Berceanu aveau interese acolo, i s-a oferit lui Costanda parcul Bordei. “Acest schimb este ilegal si nul, este chiar infractiune. S-a facut datorita intereselor pentru Satul Francez care e administrat de grupul Udrea-Bitner-Cocos”.

Atacul la adresa secretarului executiv al PD a continuat ironic: “Domnisoara Udrea mi-e simpatica, ca imi plac femeile frumoase, ne invata politica, cum sa mancam, cum sa ne imbracam, dar nu spune nimic ca este in spatele acestor jocuri, e puntea de legatura. Este transpartinica, e alba si curata”.

Vanghelie a anuntat ca niciun consilier PSD nu va vota Planul de Urbanism Zonal care permite constructia de blocuri in parcul Bordei. Daca va vota vreunul, atunci va fi dat afara din partid. In plus, PSD va angaja o casa de avocatura pentru a cere suspendarea executarii hotararii instantei. Asta pentru ca “Primaria Capitalei nu a dorit sa castige procesele, de aceea nu a trimis un reprezentant juridic”.

Cat despre Adriean Videanu, el “este venit de la Teleorman si nu intelege ca bucurestenii vor sa ramana acolo spatiu verde”.

In replica, primarul Videanu sustine ca nici el, nici Radu Berceanu, nici vreo ruda de-a lor nu au proprietati in Satul francez. “Acest accident care este primarul sectorului 5” nu stie ce spune.