Liberalii si-au stabilit o tinta ambitioasa - opt locuri in Parlamentul European. Cat priveste persoanele care sa asigure acest scor electoral, ei au decis sa il foloseasca drept locomotiva a partidului pe fostul ministru de Externe Mihai Razvan Ungureanu. Si asta cu toate ca acesta a fost inlaturat de la conducerea diplomatiei romanesti la presiunea lui Calin Popescu Tariceanu.

Stimulati de rezultatele ultimelor sondaje de opinie care ii crediteaza cu aproximativ 50 de procente, democratii intra si ei in lupta electorala cu gandul de a castiga peste 12 locuri de eurodeputat. PD nu a decis deocamdata si persoanele care vor ocupa primele locuri pe lista de candidati. Presa a speculat insa ca ar fi vorba despre fostul ministru al Apararii Sorin Frunzaverde.

Si social-democratii sunt optimisti si spera ca partidul sa optina aproximativ 12 locuri in Parlamentul European. PSD va miza la aceste alegeri pe experienta fostului negociator al Romaniei cu Uniunea Europeana, Vasile Puscas si a europarlamentarului Adrian Severin.

Desi in ultimele sondaje PRM este creditat cu putin peste 4 procente, adica sub pragul electoral, liderii partidului sunt siguri ca vor obtine 7 fotolii de europarlamentar.

UDMR, PC, PLD, PIN si PNTCD si-au propus sa obtina cate doua locuri.

Data exacta la care vor fi organizate alegerile pentru Parlamentul European va fi stabilita la inceputul lunii septembrie, imediat dupa terminarea vacantei parlamentare.