"Nu voi renunta sub nici o forma la acest proiect de majorare a pensiilor. Pentru agricultori, majorarea va intra in vigoare de la 1 septembrie, iar de la 1 ianuarie 2008, cealalta treapta de majorare. si reducerea CAS ramane valabila", a declarat Tariceanu. El a precizat ca, anterior, avusese o noua discutie pe aceasta tema cu cei doi ministri de resort, ministrul Muncii, Paul Pacuraru, si cel al Finantelor, Varujan Vosganian, si a subliniat ca aplicarea acestor masuri nu determina riscuri bugetare.

REPLICA.

Tariceanu a replicat si la afirmatiile presedintelui Basescu de marti seara. "Majorarea pensiilor nu este o masura de stanga. Cred ca este cea mai mare ineptie pe care am putut sa o aud in ultima vreme. Ce ati vrea sa faca un guvern liberal? Patru ani cat sta la guvernare sa nu majoreze pensiile ca sa nu fie cumva acuzat ca ia masuri de stanga? Este cea mai mare stupizenie care poate fi spusa in legatura cu politicile pe care orice Guvern trebuie sa le aiba in vedere", a spus Tariceanu.


CALCULE
.

Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a aratat ca singurele sume transferate de la bugetul de stat vor proveni din TVA si accize, estimand o valoare de 400-500 milioane de euro. in ceea ce priveste nivelul deficitului, Vosganian a refirmat ca vor fi respectate, atat in acest an cat si anul viitor, criteriile de la Maastricht, care stabilesc o limita de maximum 3% din PIB.