Presedintele organizatiei municipale PD Suceava, Neculai Barba, a admis, ieri, ca Brandusel Nichitean ar putea fi instalat in functia de vicepresedinte, vacanta in aceasta organizatie.

Barba a spus ca cererea lui Nichitean privind ocuparea postului va fi supusa votului Consiliului Local de Coordonare al PD, la reuniunea din aceasta luna. El a evitat sa se pronunte in legatura cu sansele lui Brindusel Nichitean de a fi desemnat vicepresedinte, dar a sublinat ca "in partid este loc pentru toata lumea". Brandusel Nichitean a fost reprimit in Partidul Democrat in luna februarie a acestui an dupa ce Biroul Permanent National al PD a apreciat ca sanctiunea ce i-a fost aplicata dupa ce a fost prins ca a votat de cinci ori la alegerile din 2004 poate fi ridicata.

Fost vicepresedinte al organizatiei judetene PD Suceava, Brandusel Nichitean a fost trimis in judecata pentru ca ar fi votat de cinci ori la alegerile generale din 28 noiembrie 2004, fiind sanctionat de Judecatoria Suceava cu amenda penala de 10 milioane de lei, cu suspendare.

El a fost exclus din PD in data de 6 decembrie 2004, hotararea fiind votata de 165 de membri ai Consiliului Judetean de Coordonare al PD Suceava din cei 177 prezenti.

Brandusel Nichitean a candidat in alegerile parlamentare din noiembrie 2004, pe pozitia a doua, pe lista Aliantei D.A. Suceava, pentru Senat.

El a castigat functia de senator, dar mandatul sau a fost invalidat de plenul Senatului. (Mediafax)