Politica 4 Iulie 2007 01:10
Liderul UDMR Marko Bela a anuntat, marti, ca si-a depus demisia din functia de vicepremier - ministru de stat pentru coordonarea activitatilor din domeniile culturii, invatamantului si integrarii europene - pentru a preveni un insucces al Uniunii in alegeri, decizia sa fiind motivata si de rezultatul referendumului pentru demiterea lui Traian Basescu, si ca UDMR ramane in Guvern, informeaza Mediafax.

Marko Bela a spus ca si-a depus demisia la cabinetul premierului, dar ca gestul sau nu trebuie interpretat ca fiind un vot de blam, un
avertisment sau o "insatisfactie" la adresa Guvernului.

El a precizat ca UDMR ramane in Guvern si ca va coordona in continuare activitatea reprezentantilor Uniunii din Executiv. "In calitate de presedinte al UDMR, am aceasta obligatie", a explicat Marko.

Explicandu-si motivele demisiei, Marko Bela a spus ca UDMR trebuie sa se confrunte cu trei provocari electorale - "alegerile pentru PE din noiembrie, alegerile locale, din primavara, si alegerile parlamentare, din toamna anului 2008" - carora trebuie sa le faca fata. El a aratat ca, in urma unei analize interne, UDMR a constatat ca trebuie sa isi restabileasca un "dialog intens" cu propriul electorat. "Mi-am dat demisia pentru a nu avea un insuces in alegeri... Am vrut sa previn un insucces", a explicat Marko.

El a adaugat, insa, ca, in luarea deciziei sale a contat si rezultatul referendumului pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.
"Nu as putea spune ca referendumul a fost un succes", a admis vicepremierul demisionar, care a completat, insa, ca rezultatul referendumului "nu a fost niciun insucces" din perspectiva Uniunii, pentru ca demersul nu a fost indreptat impotriva UDMR.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.