Politica 4 Iulie 2007 00:57
Proiectul Pro Democratia-PNL este in continuare blocat de PSD care contrapune alte variante de vot.

Parlamentarii din Comisia de Cod electoral au reusit ieri sa faca primul pas spre votul uninominal: au adoptat cu 11 voturi pentru (PNL, PSD si PD), 2 impotriva (PRM) si 2 abtineri (PC si UDMR) principiul conform caruia alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului se va face prin vot in colegii uninominale. Aceasta a fost singura realizare a zilei. Celelalte opt principii, printre care si cele mai importante, si anume stabilirea tipului de sistem uninominal ce va fi pus in practica si modul de repartizare a mandatelor, nu s-au votat din cauza blocajului generat si, de aceasta data, de PSD.

Social democratii Eugen Nicolicea si Valeriu Zgonea, dupa ce au afirmat ca nu stiu nimic despre vreun protocol semnat de conducerile PSD, PNL si PD si dupa ce au contestat si mandatul lui Victor Ponta pentru varianta proiectului PNL-Pro Democratia, au anuntat ca sustin sistemul uninominal in doua tururi, specific alegerii primarilor. De aici a inceput cearta. De multe ori, ca la usa cortului.

Nicolicea ne-a facut urmatoarele precizari privind pozitia sa: „Ceea ce promoveaza Pro Democratia si PNL nu este vot uninominal. Cind cei 66 sau 70% dintre cetatenii care au raspuns in sondaje ca vor vot uninominal stiau doar modul in care se aleg primarul si presedintele tarii. Asta stie poporul. El nu a fost informat despre sistemul mixt prin compensare. Deci nu se putea pronunta pentru acest sistem. PD se lauda ca este un partid de primari. De ce ii este frica de acest sistem? Doar PSD vrea cu adevarat vot uninominal“.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.