Politica 3 Iulie 2007 00:10
Revoltati pe pasivitatea conducerii PSD, membrii din esaloanele inferioare ale partidului, s-au decis sa ia atitudine publica vizavi de hartuirea constanta in Justitie a unor marcanti lideri social-democrati. Organizatia PSD Dambovita si Organizatia 44 PSD Bucuresti, din care face parte si Ion Iliescu, au adoptat pozitii transante de condamnare, a ceea ce ei numesc, 'procese inscenate' lui Ion Iliescu si Adrian Nastase, la comanda presedintelui Basescu.

In viziunea social-democratilor, Basescu, manat de ura si razbunare, dar si dintr-o dorinta ascunsa de putere, urmareste anihilarea celor mai proeminenti lideri ai PSD, cu scopul final de a distruge principala forta politica de stanga din Romania. Semnatarii documentului subliniaza rolul istoric al presedintelui de onoare al PSD si solicita conducerii centrale sa adopte o pozitie ferma prin organizarea de actiuni de protest in vederea sustinerii liderilor suspusi actelor 'de intimidare, santaj, racolare si, in ultima instanta, inscenare de procese politice', toate dirijate de la Cotroceni.

Organizatia PSD Dambovita a adoptat o rezolutie in care se arata ca procesele inscenate fostilor lideri social-democrati Ion Iliescu si Adrian Nastase au drept tinta, nu persoanele in cauza, ci compromiterea Partidului Social Democrat , pentru ca efectele de pana acum, fara a fi luata in calcul prezumtia de nevinovatie, s-au repercutat, in prima si ultima instanta, asupra coeziunii partidului si a imaginii acestuia pe plan intern si international. In document se sustine necesitatea unor actiuni din partea PSD, care are datoria sa-l apere pe Ion Iliescu, inclusiv prin pichetari la Cotroceni, la sediile Parchetului General, la DNA, la sediul Delegatiei UE, precum si desfasurarea de mitinguri si alte forme de protest, prin care organizatiile partidului, indeosebi cele de tineret, sa condamne vehement practicile dezavuate prin prezenta rezolutie. Conferinta amintitei organizatii PSD a constatat ca pluripartidismul in Romania nu mai este garantat, mentionand cu ingrijorare noile actiuni menite a marginaliza si scoate din competitia politica democratica principala forta a opozitiei parlamentare, reprezentata de social-democrati. Potrivit PSD Dambovita, presedintele Basescu, se foloseste de parghiile de forta ale statului de drept, pentru hartuirea si anihilarea adversarilor politici, prin actiuni sistematice de urmarire si provocari diversioniste. In acest scop, Traian Basescu si-a aservit serviciile speciale, in vederea 'fabricarii pretextelor de intimidare, santaj, racolare si, in ultima instanta, inscenarea de procese politice'.

Rezolutia condamna practicile oneroase ale institutiilor amintite, printre care este nominalizata si Curtea Constitutionala, acestea fiind acuzate ca se folosesc de noi subterfugii juridice, pentru a-si dovedi obedienta fata de 'stapanul dosarelor compromitatoare', al carui unic scop este razbunarea impotriva unor personalitati marcante ale PSD, care se impotrivesc ambitiilor sale dictatoriale. Astfel, puterea de la Cotroceni, prin instrumentele sale din Politie si Parchet, a trecut la gesturi si acte, nu numai reprobabile moral, dar si condamnabile juridic, ajungandu-se la inscenarea unor procese politice, fie in ambalajul stabilirii adevarului despre Revolutie sau despre Mineriade, in cazul domnului Iliescu, fie a unor asa - zise fapte de coruptie, in cazul lui Adrian Nastase si al altor lideri ai partidului.

Organizatia Dambovita considera ca Basescu ii plateste acum o polita presedintelui de onoare PSD, pentru rolul jucat in procesul de suspendare si pentru demascarea viciilor si intentiilor ascunse de acaparare a puterii. Rezolutia mai arata ca fostul presedinte al Romaniei este 'tarat in procese politice inscenate', desi anchetatorii sai nu au nicio probitate morala sa sustina acuzele invocate. In viziunea autorilor documentului, Iliescu a fost un om providential pentru Romania anului 1989, de numele lui fiind 'legate nu numai sperantele, ci si destinele tuturor cetatenilor Romaniei'. Un argument important pentru apararea lui Ion Iliescu, insa romanii au uitat repede rolul jucat de acesta in istoria tarii. De altfel, cei care il acuza pe fostul sef al statului, nici nu pot prezenta dovezi juridice ale vreunei vinovatii, recurgand in schimb, la linsaj mediatic, orchestrat de elemente obscure ale societatii, 'subventionate de retele oculte si de lideri interlopi deghizati in Mecena'.

De asemenea, Organizatia 44 PSD Bucuresti, din care face parte Ion Iliescu, a trimis ieri o scrisoare conducerii partidului, prin care reclama, lipsa de reactie in fata 'atacurilor politice' la care este supus, in ultima perioada, presedintele de onoare al social-democratilor. Si in acest document este amintita amnezia poporului roman, dar si a conducerii actuale a partidului, vizavi de meritele incontestabile ale 'modelului si simbolului' PSD si al Romaniei, reprezentat de Ion Iliescu. Semnatarii scrisorii isi exprima solidaritatea cu presedintele de onoare al PSD si solicita o reactie ferma din partea conducerii partidului.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.