Semn rau pentru candidatul PSD la functia de primar al Capitalei, Daniel Marian Vanghelie. "Primarul care este" a devenit, ieri, al 13-lea pretendent la fotoliul de edil-sef al Bucurestiului, dupa depunerea candidaturii la Biroul Electoral Municipal. Vanghelie nu si-a dezmintit nici ieri renumele de neinitiat in tainele limbii romane. El le-a spus ziaristilor ca nu are nici o "surpestitie" in legatura cu numarul 13.
In jurul orei 11.30, la intrarea in Primaria Capitalei- unde isi are sediul Biroul Electoral Municipal (BEM) - se strinsesera vreo 50 de simpatizanti ai primarului sectorului 5, Daniel Marian Vanghelie. Imbracati in geci albastre, isi asteptau favoritul pentru a-si depune candidatura. Pe geci statea scris, alaturi de imaginea primarului sectorului 5, "Vanghelie necenzurat" si "Vanghelie primar general incepind de miine".

La 11.50, cu zece minute inainte de ora anuntata initial, primarul de la 5 si-a facut aparitia. In urma sa, un alai pesedist impresionant, din care faceau parte Dan Ioan Popescu, presedintele PSD Bucuresti, senatorul Sorin Oprescu, vicepresedinte al organizatiei, deputatul Aura Vasile, si consilierul municipal Doru Giugula. La vederea candidatului PSD, tinerii strinsi la intrarea in Primaria Capitalei au inceput sa aplaude si sa scandeze "Van-ghe-lie/Van-ghe-lie" si "Pri-mar ge-ne-ral/ Pri-mar ge-ne-ral". "Primarul care este" si liderii PSD Bucuresti erau flancati de citiva oameni de paza, care aruncau priviri fioroase celor din jur si il acopereau cu totul pe micutul Vanghelie.

Drumul pina la etajul doi al primariei, unde isi are sediul BEM, a fost o adevarata Golgota. Intrarea si holul Primariei s-au dovedit prea strimte pentru alaiul pesedist, astfel ca s-a creat o busculada. Dupa ce membrii BEM au constatat ca dosarul lui Vanghelie contine toate documentele necesare depunerii candidaturii (declaratie de acceptare a candidaturii, declaratie pe propria raspundere ca nu a fost agent sau colaborator al Securitatii, copie dupa cartea de identitate si declaratia de avere), au acceptat candidatura sa la Primaria Capitalei. "Vanghelie, s-a terminat repetitia cu costume", a concluzionat senatorul Sorin Oprescu, directorul de campanie al candidatului PSD.

"Care ce am spus ma voi tine de cuvint"

La iesirea din birou, aceeasi busculada. Fostul cadru USLA Doru Giugula, cel pe care fostul primar general Traian Basescu l-a catalogat in mai multe rinduri drept "militian", s-a erijat in "badigardul" lui Vanghelie si al lui Dan Ioan Popescu, imbrincind ziaristii care ii apareau in fata. In acest timp, Vanghelie acorda declaratii presei. "Vreau sa ii transmit domnului Videanu daca se poate, sa spun asa, ghilimele, "Primaria nu este un regat si nu se mosteneste, Primaria se cistiga"".

Vanghelie nu isi face probleme ca este candidatul cu numarul 13: "Nu am nici o surpestitie (sic!). Sint un om norocos. Pina acum, am cistigat a doua oara si ca drept dovada am cistigat fara sustinerea sistemului politic. Si, mai mult decit atit, voi fi un om sincer, care ce am spus pina acuma ma voi tine de cuvint", a adaugat el. Candidatul PSD a explicat apoi mesajul din sloganul sau de campanie: "Vanghelie necenzurat, adica spune lucrurilor pe nume indiferent de marimea si dimensiunea pozitiei care o are un om in statul roman".


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.