Alegerile pentru desemnarea primarului general al Capitalei se vor desfasura in 1.155 de sectii de votare, unde sunt asteptati sa-si exprime optiunile 1.763.040 de bucuresteni, costurile totale fiind estimate la 50 de miliarde de lei.

Prefectul Capitalei Mioara Mantale a anuntat ca "nici la aceste alegeri nu se va vota cu cartea de alegator". Noutatea ar fi ca, la solicitarea Prefecturii, au fost infiintate Oficii Electorale de sector care vor centraliza voturile, pentru a se va evita aglomeratia de la Biroul Electoral Municipal. Judecatorul Magdalena Petre - loctiitor al presedintelui Biroului Electoral al Municipiului Bucuresti (BEM) si purtator de cuvant al Biroului - a declarat, la aceeasi conferinta, ca ultima zi de depunere a candidaturilor este data de 19 martie, ora 24.00. In aceeasi zi, de la ora 7.00 dimineata, incepe campania electorala. Primul tur de scrutin al alegerilor locale partiale va avea loc in data de 3 aprilie, va incepe la ora 7.00 si se va incheia la orele 21.00. Pentru data alegerilor, BEM a stabilit masuri speciale pentru votul pe listele suplimentare si pentru votul cu urna mobila. Potrivit unei hotarari BEM, vor putea vota prin intermediul urnei mobile numai acele persoane netransportabile care vor formula o cerere scrisa la biroul sectiei de votare de care apartin, solicitare care sa fie insotita insa de un document medical.

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.