In opinia a 70 la suta dintre romani actualul Guvern ar trebui inlocuit, avand in vedere rezultatele pe care le-a avut si activitatea sa, potrivit unui sondaj realizat de Insomar, in perioada 20-25 iunie. Restul de 30 la suta dintre participantii la sondaj considera ca actualul Guvern trebuie sa-si continue activitatea. Cei 70 la suta dintre respondenti care declara oportuna inlocuirea actualului Guvern, sunt de parere ca acesta nu se bucura de incredere, nu dispune de ministri competenti si nu actioneaza in interesul cetatenilor. Motivatia dominanta enuntata de cei 30 la suta dintre participanti care considera ca actualul Executiv trebuie sa-si continue activitatea consta in necesitatea asigurarii stabilitatii politice a tarii. 43 la suta dintre cei intervievati s-au declarat destul de nemultumiti de activitatea actualului Guvern, iar 36 la suta foarte nemultumiti de aceasta. Destul de multumiti de activitatea Guvernului au spus ca sunt 18 la suta dintre respondenti, iar foarte multumiti 2 la suta. In ceea ce priveste activitatea lui Calin Popescu-Tariceanu in calitate de premier, 41 la suta dintre participanti s-au declarat destul de nemultumiti de aceasta, foarte nemultumiti 39 la suta, destul de multumiti au spus ca sunt 17 la suta dintre respondenti, iar 3 la suta sunt foarte multumiti. Partidul Democrat ar fi votat de 47% dintre romani, daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare.Pe locul al doilea se situeaza Partidul Social Democrat cu 18 procente in preferintele electoratului pentru scrutinul parlamentar si Partidul National Liberal cu 13%. La egalitate se situeaza, in continuare, cu 6%, Partidul Noua Generatie si Partidul Romania Mare, UDMR cu 4% si Partidul Liberal Democrat cu 3 procente. PC si Forta Democrata ar obtine, in eventualitatea unui scrutin parlamentar, 1% dintre optiunile electoratului. Presedintele Traian Basescu este personalitatea politica in care romanii au cea mai mare incredere, releva un sondaj de opinie dat publicitatii.Potrivit studiului sociologic, 19% dintre romani au foarte multa incredere in Traian Basescu, 35% au destula incredere, 20% destula de putina, iar 23% foarte putina.

PC vrea 7 la suta la europarlamentare

Presedintele PC, Dan Voiculescu, a declarat sambata la Resita, in cadrul unei intalniri cu membrii filialelor judetene care apartin euroregiunii Vest ca, pentru alegerile europarlamnetare conservatorii isi propun obtinerea unui procent de 7 la suta. Voiculescu a analizat stadiului de pregatire a euroregiunii Vest pentru alegerile europarlamentare si locale din 2008. �Conservatorii isi propun obtinerea unui procent de 7 la suta pentru europarlamentare si de 10-15 la suta pentru alegerile locale. In Caras-Severin ne bazam pe un scor de 10 la suta, avand in vedere seriozitatea cu care presedintele filialei din Caras-Severin, Ioan Tundrea, abordeaza problemele�, a declarat senatorul Dan Voiculescu. Intalnirea a mai cuprins si discutii cu oamenii de afaceri din judetul Caras-Severin. Presedintele PC, Dan Voiculescu a reafirmat ca PC va participa la alegerile parlamentare pe liste proprii, nefiind interesat de nici un fel de aliante cu alte partide. Voiculescu a spus ca PC a facut o mare greseala atunci cand a intrat la guvernare.

Eckstein Kovacs: Regionalizarea ' un fenomen care nu se poate opri'

Regionalizarea este un fenomen care nu se poate opri, a declarat, vineri seara, la Targu Mures, senatorul UDMR, Peter Eckstein-Kovacs, la finalul mesei rotunde �Alternative in reprezentarea intereselor comunitatii maghiare�. �Se va schimba politica in Romania, in general, si se va schimba si politica minoritatii maghiare. O consecinta a aderarii la UE - regionalizarea - este un fenomen care nu se poate opri si, ca atare, in viata politica va fi o puternica nuanta regionala�, a aratat senatorul.