- Conform declaratiilor oficiale ale majoritatii liderilor politici, exista un oarecare consens in privinta datei pentru alegerile europarlamentare, preconizata pentru sfarsitul lunii noiembrie sau inceputul lui decembrie.. In cadrul conducerii PNL a fost schitata o strategie electorala in acest sens?

- Executivul nu a stabilit inca data alegerilor pentru Parlamentul European. Europenele se vor desfasura in toamna acestui an, asa cum prevede tratatul constitutional, iar PNL va participa, la aceste alegeri cu o lista proprie de candidati. A existat o comisie de selectie a candidatilor ,au fost peste 50 de candidati, si comisia a facut o prima triere a lor si a prezentat Biroului Politic o prima evaluare a acestor candidati. Urmeaza ca in luna septembrie sa se discute si sa se stabileasca in cadrul Biroului Politic si in Delegatia Permanenta conform statutului, si am convingerea ca la alegerile europarlamentare, PNL va obtine undeva, intre 15 si 20 la suta.

- 20% inseamna aproape dublarea actualului procent al PNL indicat de sondajele de opinie�.

- Este opinia mea. Am convingerea ca PNL va obtine in jurul a 20 de procente.

- Ati spus ca veti participa la alegeri pe liste proprii. De ce nu o alianta cu formatiunile politice alaturi de care ati initiat polul de dreapta, ori cu alte partide parlamentare?

- Nu, vom merge pe liste separate. Ne-am fript o data cu o alianta, care a fost daunatoare pentru PNL si de aici incolo, pentru o foarte lunga perioada de timp, vom merge pe liste separate. Cu toate ca, intelegeri politice, care sa coaguleze dreapta adevarata din Romania, exista si ma refer la intelegeri cu PNTCD si AP , dar asta nu inseamna ca vom merge pe liste comune la europene.

- Coagularea fortelor de dreapta este un deziderat la care PNL aspira in mod oficial, pe de alta parte insa, adversarii politici sau fostii aliati va acuza de o apropiere de stanga esicherului politic, mai exact, de o colaborare subterana cu PSD�.

- O alianta intre PNL si PSD nu exista, nu a existat si nu va exista. A fost o apropiere, o singura data, in anul 2001, cand Valeriu Stoica a incheiat, fara incuvintarea partidului, asadar in afara statutului, un Protocol de sustinere a Guvernului PSD. Acest Protocol a fost contestat de partid si l-a costat, dupa un an de zile, scaunul de presedinte. Aliati cu PSD ar trebui sa-i cautati la PLD. In frunte cu Theodor Stolojan, care in 1990, cand eu participam la mitingurile din Piata Universitatii, domnia sa si prietenii domniei sale erau exact pe pozitii opuse. Theodor Stolojan a fost prim-ministru la o guvernare la care a particpat PDSR si din nefericire o parte din PNL. Theodor Stolojan l-a sustinut pe Ion Iliescu, dar ipocrizia se pare ca nu cunoaste limite. Intorcandu-ne la realitatea de astazi, am sa va evoc faptul ca nu mai departe decat ieri (joi- n.r.) in ciuda protestelor noastre, in ciuda votului nostru, PSD si-a promovat, impreuna cu parlamentari din alte partide, inclusiv cu democratii, un proiect de lege, fata de care guvernul a avut un punct de vedere negativ. Ma refer la proiectul de lege al PSD, de protectie a chiriasilor, care de altfel, este si inutil, pentru ca, Guvernul, intre timp, emite un proiect chiar mai generos decat varianta pesedista. Si nu este singurul caz, listele de vot de la Senat si de la Camera arata clar cat de diferit voteaza parlamentarii PNL si PSD in foarte multe situatii. Insa, in ceea ce priveste legile care vizeaza integrarea europeana. Aceste legi, practic, sunt votate de toti parlamentarii, pentru ca ele nu pot sa nu fie adoptate.

- Am putea lua si un alt exemplu, proiectul de lege PSD referitor la cresterea pensiilor, care initial a fost 'respins' vehement de premier, pentru ca ulterior, PNL sa-si schimbe radical pozitia si sa sustina proiectul PSD. Au existat numeroase speculatii ca ati negociat cu PSD si in acest caz�

- Guvernul a luat aceasta decizie si meritul este al guvernului si nu al PSD, iar asta nu insemna ca PNL colaboreaza subteran cu PSD. Catusi de putin. Aceasta infamie este lansata de PD, care se situeaza la marginea moralitatii politice. PD a fost infiintat prin frauda si a evoluat tavalindu-si toti aliatii politici. A avut intotdeauna politica cutitului infipt in spatele aliatului, in spatele partenerului de guvernare. S-a intamplat si in 1996-2000, s-a intamplat si in aceasta guvernare. PD traieste dincolo de moralitatea politica si are un comportamnt absolut infam, pentru ca, atunci cand se afla la guvernare se afla in opozitie in Parlament si cand se afla in opozitie in Parlament se afla de fapt la guvernare. Chiar si la ora actuala, in structurile din teritoriu ale Executivului sunt foarte multi membrii ai PD, in functiile cele mai importante, incepand cu prefectii. Un gest de minima moralitate ar fi ca acestia sa-si dea demisia. Moralul si imaculatul Boc si morala si imaculata conducere a PD ar trebui sa le ceara acestora sa-si dea demisia. Dar, de la vorba la fapta, la PD, este o distanta ca de la Pamant la Calea Lactee.

- Si liderul PLD, Valeriu Stoica va 'vede' situati tot pe partea stanga a esicherului politic, in contextul unei apropieri de PSD�

- Valeriu Stoica, ca de obicei, are aceasta abilitate de a spune minciuni cu o maxima nonsalanta. Daca ne gandim ca Stoica, cat a fost prim-vicepresedinte si presedinte al PNL si a condus partidul, a tinut niste discursuri fulminante despre liberalism, iar acum pretinde ca PNL, ca doctrina liberala este una de centru stanga, este in cel mai bun caz ipocrit. Acestea sunt halucinatiile lui Stoica sau diversiuni lansate de PLD. Stoica acuza PNL ca a colaborat cu PSD, ceea ce este profund fals, dar uita ca a incheiat un Protocol de colaborare cu PSD. Theodor Stolojan acuza ca PNL colaboreaza cu PSD, dar Theodor Stolojan este un truditor al partidului comunist, este un�sustinator al domnului Iliescu. In alta ordine de idei, din cine este formata conducerea PLD? Stolojan este unul dintre cei mai bogati oameni din Romania si nu cred ca doar cu un salariu de la Banca Mondiala se poate construi un hotel de milioane. Valeriu Stoica, cel care a fost incriminata de bancruta frauduloasa si Gheorghe Flutur care devastat padurile si ministerul agriculturii in acelasi timp. Si care este atat de prost manager, incat si mie mi-a fost frica ca ma imbolnavesc de gripa aviara.