Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a anuntat ieri, intr-o conferinta de presa, ca Partidul Romania Mare si-a desemnat, in persoana senatorului Valentin Dinescu, seful campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare, dar nu a finalizat, deocamdata, listele de candidati.

El a spus ca este prematur ca listele sa fie deja complete iar cei care sustin contrariul mint. 'Peste vara se pot intampla multe', a spus C.V. Tudor, precizand ca PRM se va orienta, in vederea nominalizarii candidatilor, spre 'oameni de anvergura internationala', cunoscuti prin activitatea lor in forurile europene si mondiale. Pe de alta parte, conform lui C.V. Tudor, pe liste se vor regasi si o parte din actualii europarlamentari ai partidului, de a caror activitate este multumit iar filialele vor putea, la randul lor sa propuna propriii candidati. In perspectiva alegerilor pentru Parlamentul European din toamna, presedintele PRM a spus ca mizeaza pe sapte europarlamentari, cu conditia ca 'alegerile sa nu fie fraudate'.

Vadim Tudor a facut referiri si la proaspetele numiri interimare pentru conducerea CNA si TVR, afirmand ca, la baza acestor alegeri a stat ratiunea care a pus mai presus 'civilitatea in raporturile cu oamenii', si de aceea, personal si la nivelul Parlamentului, a sprijinit candidaturile lui Alexandru Sassu pentru interimatul la carma TVR si a lui Rasvan Popescu la CNA. 'Tudor Giurgiu nu mai avea ce cauta in fruntea TVR, iar candidatura lui Alexandru Sassu a fost cea mai acceptabila', a comentat C.V. Tudor solutia adoptata, joi, de Parlament, prin numirea lui Alexandru Sassu, propus de PSD, ca presedinte-director general al Televiziunii Romane. Liderul PRM a spus despre Sassu ca este 'un om civilizat', un intelectual, care a facut un gest de normalitate plecand din 'barca Partidului Democrat, in timp ce aceasta era gaurita cu burghiul de Traian Basescu'.

Vadim Tudor a aratat ca, in comparatie cu Valentin Nicolau, propus de PSD, regizorul Rasvan Popescu, nominalizat de PNL pentru sefia Consiliului National al Audiovizualului, 'este un bun profesionist' si va avea intelepciunea necesara pastrarii echilibrului si impartialitatii institutiei pe care o va conduce, chiar daca doar pentru o perioada de interimat. Presedintele PRM a spus ca a fost informat, in urma cu cateva zile, ca, inainte cu o saptamana de votul din Consiliul de Administratie al CNA si din Parlament, Valentin Nicolau se prezenta deja ca 'noul sef al CAN'. Tudor sustine ca miercuri, la pranz, i-a telefonat presedintelui Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, pentru a-i spune sa nu cedeze Partidului Social Democrat ambele functii, atat cea de director al TVR, cat si pe cea de presedinte al CNA.

Liderul PRM a precizat ca reprezentantul PRM in CNA, Constantin Dutu, a votat, joi, in favoarea lui Rasvan Popescu si aceasta a fost cea mai buna alegere. Vadim Tudor a comentat si activitatea legislativa din sesiunea parlamentara ce s-a incheiat, afirmand ca marele castig a fost faptul ca legile esentiale pentru integrare au fost adoptate. Despre perioada imediat urmatoare, liderul PRM a prognozat ca vara politica ce urmeaza nu va fi nicidecum una linistita. 'Atat timp cat va exista presedintele Basescu, va fi o continua stare de agitatiei si de neliniste in politica romaneasca si nu ne putem astepta la vreo perioada de acalmie', a spus presedintele PRM.

Vadim ramane cu Steaua Romaniei

Tot ieri, senatoarea PRM, avocata Verginia Vedinas, a anuntat ca avocatii presedintelui PRM, Corneliu Vadim Tudor, au obtinut suspendarea executarii decretului prezidential de retragere a ordinului Steaua Romaniei.

Conform lui Vedinas, aceasta decizie a Curtii de Apel Bucuresti, din 26 iunie, a fost suprinzatoare, constituind 'o victorie extraordinara'. 'Noi am cerut, asa cum prevede legea, ca presedintele sa revoce decretul. Eram obligati, dar stiam ca nu o sa o faca. Si am facut totodata si o actiune in suspendare pentru ca Presedintia ne somase deja sa returnam etuiul si tot ce inseamna ordinul respective', a spus Verginia Vedinas. Senatorul PRM a precizat ca executarea decretului presedintelui Traian Basescu a fost suspendata pana la pronuntarea instantei de fond. 'Am mers pe dimensiunea morala a situatiei, pe faptul ca un om care are un anumit statut si care a obtinut un ordin in consideratiunea acestui statut, i s-a retras acest in mod discretionar', a afirmat avocatul presedintelui PRM, aratand ca, in cele mai multe cazuri, instantele iau astfel de decizii numai daca este iminenta crearea unui prejudiciu material, nu si al unuia moral.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.