Actualul Guvern format din PNL si UDMR nu este sustinut de PSD, iar intre liberali si social-democrati nu exista niciun fel de intelegere in acest sens, a declarat, miercuri, primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu, intr-o emisiune a postului public de televiziune.
'Liderul PD a spus: stiu eu ca exista o intelegere. Il rog sa o produca, daca exista, si eu o mananc aici', a spus Tariceanu. Legat de chestiunea motiunilor simple, inclusiv in ce priveste pensiile, liderul PNL a aratat ca PSD este un partid de opozitie, care 'are nevoie sa faca politica, demagogie politica si vrea sa incerce sa arate ca are o pozitie in aceasta chestiune'. 'Cine ii impiedica sa depuna o motiune de cenzura pe oricine' In orice tara un Guvern, de cand se instaleaza, functioneaza cu acest risc. Dar o motiune de cenzura trebuie analizata din perspectiva consecintelor politice si, bineinteles, trebuie sa fie bazata pe un element serios fundamentat, a aratat Tariceanu.

Premierul a opinat insa ca PSD poate lua anumite decizii politice si pentru ca nu are niciun interes sa aiba loc alegeri anticipate.Seful Executivului a aratat insa ca PD continua sa fie prezent in structurile de putere, desi isi face un joc de imagine prin depunerea unor motiuni simple 'de hartuire' a Guvernului.'Intrebarea fundamentala este cat de mult se afla PD in opozitie, din moment ce are peste 700 de oameni care sunt in structurile de putere la nivel central si la nivel local', a mai spus primul-ministru.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.