Fostul ministru al transporturilor din guvernarea PSD, Miron Mitrea, a fost audiat astazi de catre procurorii anticoruptie in dosarul in care decizii ale sale sunt contestate de reprezentantii Aviatiei Utilitare in legatura cu un schimb de terenuri.

Procurorii DNA au inceput urmarirea penala pe 22 martie impotriva fostului ministru al transporturilor, Miron Mitrea, sub acuzatia de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor in dosarul privind terenurile Aviatiei Utilitare.

Miron Mitrea este cercetat si pentru nepunerea in aplicare a unei decizii judecatoresti in legatura cu un schimb de terenuri apartinand societatii Aviatia Utilitara, informeaza NewsIn.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a recunoscut, in 14 septembrie 2004, dreptul de proprietate al Aviatiei Utilitare asupra unui teren in suprafata de 8,9 ha situate pe DN 1, in apropierea aeroportulului Bucuresti-Baneasa. Ministerul transporturilor, condus la acea vreme de Miron Mitrea, a refuzat sa puna in executare hotararea judecatoreasca, astfel incat suprafata respectiva a ramas in patrimoniul social al Aeroportului International Bucuresti Baneasa (AIBB).

Peste trei luni, in 13 decembrie 2004, o suprafata de 2,3 ha din acest teren a fost schimbat de AIBB cu un lot de 2,5 ha din Voluntari avand o valoare mult inferioara. Beneficiarii schimbului sunt avocatul Bogdan Nastase si sotia sa, Camelia Nastase, care au devenit stapani ai terenului din Voluntari in aceeasi zi in care s-a aprobat contractul de schimb.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.