Comisia juridica din Camera Deputatilor a decis, ieri, cu unanimitate de voturi, sa mentina raportul initial pentru proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante pe perioada vacantei parlamentare.

Plenul Camerei Deputatilor decisese, marti, la solicitarea secretarului de stat pentru relatia cu Parlamentul, Carol Kovacs, sa retrimita raportul initial la Comisia juridica, pentru a se face o serie de amendamente privind desfasurarea activitatii Ministerului Justitiei pe perioada vacantei, pe probleme care tin de integrarea europeana.

Vicepresedintele Comisiei juridice, deputatul PSD Florin Iordache, a fost de acord cu solicitarea secretarului de stat, cu conditia ca miercuri sa se elaboreze un raport suplimentar, iar astazi sa intre in dezbaterea plenului.

La sedinta Comisiei juridice de ieri, secretarul de stat la Departamentul pentru relatia cu Parlamentul, Carol Kovacs, a sustinut, in fata deputatilor juristi, ca Guvernul renunta la solicitarea de amendare a raportului initial, intrucat proiectul de lege privind reorganizarea si functionarea sistemului national al probatiunii este prea complex pentru a nu intra in dezbaterea plenului celor doua Camere.
Kovacs a anuntat, totodata, ca Guvernul sustine, in consecinta, mentinerea raportului initial asupra proiectului de lege privind abilitarea Executivului de a emite ordonante pe perioada vacantei parlamentare.

Ca urmare, deputatii juristi au decis, in unanimitate, sa mentina raportul initial pentru proiectul de lege respectiv.

Plenul Camerei Deputatilor a decis, marti, cu 77 de voturi "pentru", 47 de voturi "impotriva" si o abtinere, sa retrimita la Comisia juridica proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante in vacanta parlamentara, propunerea in acest sens apartinand Executivului. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.