In Dosarul Revolutiei, risca inculparea pentru infractiuni contra pacii si omenirii

Procurorii Parchetului Militar il asteapta saptamana viitoare pe senatorul Ion Iliescu, solicitat sa dea cu subsemnatul in Dosarul Revolutiei din Bucuresti. Iliescu este chemat ca martor, insa din practica judiciara intelegem ca fostul sef al statului poate sa dobandeasca alta calitate, anume aceea de invinuit, pentru ca ulterior sa fie trimis in fata instantei de judecata ca inculpat. Deocamdata, Iliescu nu a raspuns celor doua citatii eliberate de procurori, insa o eventuala absenta la termenul care urmeaza l-ar putea costa scump. Daca nu vine la ancheta, Ion Iliescu risca sa fie adus cu Politia in baza unui mandat de aducere. Caz in care nu va mai putea spune ca au trecut 15 ani de atunci si l-a cam lasat memoria!

Dosarul Revolutiei din Bucuresti are un prim invinuit, in persoana generalului Victor Athanasie Stanculescu, fost ministru al Apararii inainte si dupa Revolutie. Stanculescu este anchetat pentru infractiuni contra pacii si omenirii, iar faptele reglementate la acest capitol in Codul de Procedura Penala sunt imprescriptibile. Urmeaza la rand generalul Iulian Vlad, fostul sef al Securitatii ceausiste. Acesta a executat deja patru ani de inchisoare in urma altor imprejurari, urmand sa raspunda in fata procurorilor si in cazul reprimarii in sange a Revolutiei din Bucuresti.
Fostul presedinte Ion Iliescu va fi solicitat sa dea explicatii si in legatura cu mineriadele care au devastat Bucurestiul. Dosarul a fost redeschis inca de anul trecut, iar ancheta se desfasoara tot la Parchetul Militar.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.