Majoritatea liberalilor resping ideea coboririi la 2% a pragului electoral. Totusi, aceasta are si adepti.
Anuntul secretarului general al PNL, Dan Motreanu, cum ca va propune discutarea in cadrul partidului a scaderii pragului electoral de la 5 la 2%, i-a impartit pe liberali in doua. Majoritatea respinge ferm aceasta teza. “Eu sint pentru pragul de 5% cu orice risc. In ciuda nedreptatilor pe care eventual le-ar produce un astfel de prag”, ne-a declarat vicepresedintele PNL, Puiu Hasotti. In acest sens, Hasotti a amintit situatia candidatilor care, desi vor cistiga intr-un colegiu uninominal, nu vor intra in Parlament din cauza ca partidul lor nu a atins pragul electoral.

Nici vicepresedintele PNL Norica Nicolai nu este de acord cu scaderea pragului electoral. Totusi, aceasta a atras atentia asupra situatiei in care un partid ar urma sa cistige in patru colegii uninominale, dar nu va trece pragul electoral de 5%. Luni, si seful Comisiei pentru elaborarea legilor electorale, Mihai Voicu, respinsese aceasta idee.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.