Ca sa nu mai aducem in discutie si cele trei motiuni simple care trebuie dezbatute pana joi. 'Program plin ca niciodata!', a caracterizat situatia secretarul Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea. Dar, ca si in alte dati, deputatii vor da dovada de spirit civic si se vor � sacrifica� votand pe �banda rulanta�, legi dupa legi. Vacanta se apropie...

Deputatii se vor reuni in plen in fiecare zi, in aceasta saptamana, pentru a finaliza dezbaterea proiectelor de legi de pe ordinea de zi, dar si cele trei motiuni simple depuse impotriva ministrului sanatatii si celui al agriculturii, pentru a putea pleca, astfel, de joi, in vacanta. Aceasta decizie a fost luata, ieri, de catre conducerea Camerei Deputatilor, potrivit Secretarului Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea (PSD), cu scopul de a finaliza ordinea de zi pe care sunt inscrise 91 de proiecte de legi si pentru care mai sunt asteptate pana miercuri seara si proiectele aflate in dezbaterea comisiilor de specialitate. 'Program plin ca niciodata. Astazi (n.r. - ieri), incepand cu ora 16, se vor discuta cele doua motiuni. Marti, de la 10 la 13, se vor discuta cele 91 de proiecte de legi care sunt pe ordinea de zi, plus cele care vor veni de la comisiile permanente in aceste zile. Incepand cu 14,30, va fi discutata, marti, motiunea adresata Ministerului Agriculturii, inaintata de catre parlamentarii PSD.

Miercuri va fi sedinta in plen a celor doua Camere, pentru finalizarea anumitor rapoarte si numiri in functii care trebuiau facute in aceasta sesiune parlamentara, iar joi se va epuiza ordinea de zi, urmand ca la 12,30 sa se dea si votul final', a declarat Valeriu Zgonea. Cu privire la dezbaterea motiunilor simple depuse de deputatii PD si PLD, Zgonea a informat ca Biroul Permanent a discutat 'unele aspecte privind incalcarea art. 158, aliniatul 4, din Regulamentul Camerei Deputatilor, care spune ca o motiune care in continutul sau are finalitati specifice unei motiuni de cenzura nu trebuie aprobata si introdusa pe ordinea de zi a Camerei'. 'Biroul Permanent a considerat ca s-a luat act in momentul in care ele au fost depuse, iar aceste chestiuni vor fi dezbatute inainte de dezbaterea motiunii', a apreciat deputatul social-democrat. De asemenea, Zgonea a reamintit ca pentru dezbaterea motiunilor simple, potrivit Regulamentului Camerei Deputatilor, Guvernul are la dispozitie 45 de minute, iar partidelor politice parlamentare le sunt alocate 121 de minute pentru fiecare motiune, astfel: PSD- 38, PNL - 21, PD - 16, PRM - 16, UDMR - 7, PC - 6, minoritati - 6, iar independentii 11 minute.

Cu privire la sedintele in plen de marti si joi, Valeriu Zgonea a spus ca, printre cele 91 de proiecte de legi care vor fi discutate de catre deputati, se afla si 'proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante pe perioada vacantei parlamentare, modificarea Legii taximetriei, cele doua legi pentru sistemul de pensii care au fost dezbatute saptamana trecuta, cand unul dintre ele a fost retrimis la comisie, iar celalalt a fost amanat din cauza faptului ca Ministerul Muncii nu a fost prezent'. 'Se va discuta si despre proiectul de Lege privind vanzarea cabinetelor medicale, raportul comun parlamentar de ancheta referitor la unele aspecte ale presedintelui Curtii de Conturi, iar PSD a cerut introducerea pe ordinea de zi si a proiectului de lege privind cresterile salariale la cadrele didactice, care va fi discutat cu prioritate', a mentionat secretarul Camerei.