Presedintele PD, Emil Boc, a declarat ieri ca PD sustine orice motiune impotriva Guvernului Tariceanu, secretarul general, Vasile Blaga, precizand ca formatiunea va vota motiunile PSD.

Boc a spus ca "foarte multe" solicitari din motiunile PD se regasesc in cele ale PSD, astfel ca social-democratii ar trebui sa voteze motiunile democratilor, daca nu fac doar "un simplu joc de imagine".
Potrivit lui Boc, motiunile PD si PSD pe Sanatate au in comun urmatoarele solicitari: revocarea ministrului Eugen Nicolaescu; elaborarea strategiei nationale de sanatate; definirea strategiei de reforma sanitara pe termen mediu si lung, cu respectarea Programului de guvernare; implementarea planului national de paturi.

Presedintele democrat a sustinut ca cele doua motiuni pe Agricultura solicita: elaborarea strategiei post-aderare in acest domeniu; acordarea de despagubiri celor care detin terenuri afectate de seceta; majorarea subventiei pentru irigatii; cresterea subventiilor pentru motorina.
La randul sau, Vasile Blaga a declarat ca PD va vota "in orice conditii" motiunile PSD si ca cele doua partide nu au negociat sustinerea reciproca.

Camera Deputatilor a dezbatut ieri cele doua motiuni initiate de PD si sustinute de PLD pe tema situatiilor din agricultura si din sanatate.

Si PSD a depus la Camera Deputatilor o motiune simpla pe tema agriculturii, care urmeaza sa fie dezbatuta astazi, iar la Senat a depus motiune simpla pe tema sanatatii, care va fi dezbatuta maine.
"PSD se va abtine de la vot la motiunile simple ale PD, considerand ca formatiunea democrata este vinovata in egala masura pentru situatia actuala", a declarat vicepresedintele partidului, Rodica Nassar, dupa ce PD a anuntat ca sustine motiunile social-democratilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.