Intrebat daca liberalii au candidat pentru alegerile din 2009, Bogdan Olteanu a raspuns: "Sunt convins ca avem de unde. Daca vreti, va dau doar un singur exemplu, si pentru ca ma aflu aici, in Oltenia, vi l-as da pe Cioroianu. Este un om puternic, este un om de mare cultura, este un om cu mare putere de convingere, este un liberal convins, este omul pe care eu l-as vota si acesta este doar un exemplu".

Olteanu a apreciat ca Traian Basescu, care este un om cu foarte multa intuitie politica, l-a perceput pe Cioroianu drept un potential adversar si a reactionat ca si in cazul Monei Musca. "De cum a ajuns Mona Musca numarul doi in sondaje si a spus «Domnule Basescu, daca as fi barbat, ati fi incurcat-o cu mine», i-a si aparut dosarul care statuse 15 ani ascuns. Pare insa ca si la domnul Cioroianu a aparut o problema. La o sedinta de fotografie ar fi trebuit ca Cioroianu sa-i propuna Condoleezzei Rice sa facem un tratat. Dupa parerea mea, ministrul de Externe s-a prezentat foarte bine si a avut o intalnire foarte buna cu Condoleezza Rice. In timpul unei sedinte de fotografii se zambeste. El trebuia sa stea sa zambeasca si eventual sa-i spuna da sau nu la intrebarea «Ce mai faceti?», «Faceti bine?», «Va multumesc, dumneavoastra?». Cam asa functioneaza. Asa s-a intamplat si acolo", a afirmat Bogdan Olteanu.
El a sustinut ca Adrian Cioroianu va reusi sa convinga ca este un ministru de Externe bun.

Seful TNL, Cristian Adomnitei, considera ca Bogdan Olteanu ar fi un candidat mai bun decat Adrian Cioroianu. "Personal cred ca actualul presedinte al Camerei Deputatilor este mai bun si mai potrivit pentru aceasta functie decat Cioroianu", a spus Adomnitei. (Mediafax)