PSD a somat Guvernul ca pana miercuri sa vina cu solutii clare privind cresterea pensiilor, in caz contrar, social-democratii anuntand depunerea unei motiuni de cenzura. Saptamana se anunta incarcata, intrucat vor fi dezbatute si motiunile simple ale PD si PLD, pe agricultura si sanatate dar si cea a PSD, tot pe domeniul agriculturii.

Toate cele trei motiuni aduc acuze grave guvernului Tariceanu, insa rezultatul lor depinde de modul in care PSD, pe de-o parte si PD-PLD pe de cealalta isi vor sustine sau nu textele in Parlamentul Romaniei. Motiunea de cenzura ar putea fi depusa pana joi.

Partidul Social Democrat ar putea depune, in cursul saptamanii viitoare, o motiune de cenzura daca Guvernul nu va veni, pana miercuri, cu solutii constructive privind cresterea pensiilor, a anuntat ieri, intr-o conferinta de presa, deputatul PSD, Ioan Cindrea, membru in Comisia de munca a Camerei Deputatilor. El a afirmat ca PSD solicita presedintelui Comisiei de munca, democratul Gheorghe Barbu, sa convoace azi, membrii Comisiei in sedinta si sa-i invite pe ministrul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, Paul Pacuraru, si pe cel al Finantelor Publice si Economiei, Varujan Vosganian, pentru a se reanaliza, de urgenta, proiectul de modificare a Legii pensiilor, initiat de social-democrati. Totodata, Cindrea a spus ca PSD asteapta ca Guvernul sa exprime public un punct de vedere fata de propunerile PSD si, eventual, sa vina cu alte solutii financiare "constructive" pentru ca proiectul legislativ sa poata fi adoptat de urgenta. Parlamentarii PSD nu vor intra in vacanta si vor forta convocarea unei sesiuni extraordinare pentru modificarea Legii pensiilor. Daca solutiile guvernului nu vor fi satisfacatoare, PSD va inainta o motiune de cenzura. Cindrea sustine ca motiunea de cenzura initiata de PSD, care are ca tema principala problema pensiilor, ar putea fi depusa joi daca in sedinta de miercuri a Executivului nu se va decide cresterea pensiilor, documentul fiind deja "gata, pe masa presedintelui PSD, Mircea Geoana". Ioan Cindrea a spus ca proiectul legislativ al PSD de modificare a legii pensiilor vizeaza o crestere a punctului de pensie de la 31% la 45%, dublarea pensiilor agricultorilor si introducerea pensiei minime gantate, de 165 lei. Potrivit lui Cindrea, PSD propune, ca solutie pentru asigurarea fondurilor necesare acestei cresteri - 27 miliarde de lei - transferarea a cate 50% din veniturile Loteriei Romane si a Fondului Proprietatea, cat si a unei cote minime din cele ale companiilor din domeniul petrolului, tutunului, alcoolului si a celorlalti operatori in domeniul jocurilor de noroc.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.