Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a anuntat ieri, in cadrul conferintei saptamanale a formatiunii pe care o conduce, ca parlamentarii peremisti vor vota "neconditionat" cele doua motiuni initiate si depuse de PSD, pe tema sanatatii si pe cea a agriculturii.

"PRM a analizat situatia din agricultura, si pe cea din sanatate, motiv pentru care am hotarat ca va vota neconditionat cele doua motiuni initiate de PSD. Atat Eugen Nicolaescu, cat si Decebal Traian Remes nu au ce cauta in fruntea celor doua ministere. Ca sa fim sinceri, intregul sistem al sanatatii este cladit pe calapodul esecului si pierzaniei, asa ca nu ar trebui sa ne asteptam la minuni din partea celui care va veni in locul lui Nicolaescu. In ce-l priveste pe Remes, cand ma uit la el, vad un Bulldog cu mustata, pe care il mai cheama si Decebal si Traian", a spus liderul peremist. Totodata, Corneliu Vadim Tudor a tinut sa precizeze ca motiunile initiate de PD nu se vor bucura de sprijinul peremistilor. "Vreau sa fie foarte clar: nu vom vota nicio motiune a Partidului Democrat, fiindca desi au fost la guvernare doi ani si jumatate, ei nu au facut nimic, asa ca acum nu mai au voie sa deschida gura despre acest subiect. Acest PD trebuie izolat pe scena politica romaneasca", a mai afirmat liderul PRM. In acelasi context, Vadim Tudor a precizat ca parlamentarii peremisti vor vota si la Camera Deputatilor ca si la Senat, impotriva propunerii ca guvernul sa fie abilitat sa emita ordonante pe perioada vacantei parlamentare. "In mod normal, vom vota impotriva pentru ca experienta ultimilor ani ne-a demonstat ca guvernele tind sa abuzeze de vacanta parlamentara. Din punctul meu de vedere, noi trebuie sa fim constanti. Trebuie sa votam impotriva", a spus liderul PRM, care a tinut sa se explice. "Sa va spun ce cred eu si pentru ce nu sunt de acord ca guvernul sa fie abilitat sa emita ordonante pe timpul verii. Eu cred ca aici e vorba despre o incercare de manipulare, de o problema inventata, prin abordarea careia presedintele Traian Basescu modifica agenda cetatenilor. Ceea ce a fost mai important de votat, a fost votat deja. Guvernul vrea sa dea ordonante de urgenta pentru tot felul de afaceri dubioase. PRM a fost si este un partid incoruptibil. Noi stim sa pedepsim lichelele", a spus liderul PRM.

Presedintele PRM s-a referit si la propunerea presedintelui conservator, Dan Voiculescu, privind impunerea prin lege a obligativitatii invatarii limbii romane de catre toti cetatenii, afirmand ca, din punctul sau de vedere, prin aceasta masura, se va ajunge la o radicalizare a relatiei dintre romani si maghiari. "Ma apuca rasu-plansu cand Dan Voiculescu imi spune mie de obligativitatea invatarii limbii romane de catre maghiari, cand el a guvernat de atatea ori cu ungurii. Mie mi se pare ca nu am face decat sa radicalizam inversunarea celor din UDMR si a maghiarilor in general. Problema nu este ca ungurii nu invata limba romana. Ei stiu foarte bine sa vorbeasca romaneste, dar nu vor, fiindca sunt dusmani de moarte, declarati pe fata", a spus Vadim Tudor, care a adaugat ca propunerea liderului PC nu este altceva decat o diversiune menita sa ii procure sprijin electoral. "E clar ca este o diversiune electorala, doar-doar o trece de pragul electoral", a concluzionat liderul PRM.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.