"Partidul Democrat si Partidul Liberal Democrat vor candida pe liste separate la viitoarele alegeri pentru Parlamentul European, dar se vor sprijini reciproc in campania electorala pentru acest scrutin", a declarat vicepresedintele PD Cezar Preda, citat de Rompres.

Echipele PD si PLD mandate de conducerile celor doua partide s-au intalnit, joi, pentru a creiona protocolul de colaborare dintre cele doua formatiuni, precum si calendarul politic comun. 'Cele doua partide au fixat o alianta parlamentara foarte buna si o colaborare politica la nivel central si local', a spus deputatul democrat.

Potrivit liderului PD, tinandu-se cont de faptul ca cele doua formatiuni politice vor candida la alegerile pentru PE pe liste separate, s-a cazut de acord ca, pe parcursul campaniei electorale, acestea sa se sprijine reciproc, sa nu se atace si sa nu intre in competitie.

Cezar Preda a mai spus ca in Biroul Permanent National al PD de luni va fi prezentata o schita a protocolului dintre PD si PLD.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.