Chiar daca este creditat cu aproape 40 la suta in sondaje si, aparent, nu are nevoie de nimeni, Partidul Democrat nu poate trai singur, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, vicepresedintele PD, Sorin Frunzaverde "Nu aceasta este conduita pe care un partid trebuie sa o aiba. Este absolut necesar ca macar un elementar dialog sa existe cu celelalte partide politice. Asa este normal in democratie", a subliniat, la Resita, Frunzaverde.
Despre relatia PD-PNL in Caras-Severin, viceliderul democratilor spune ca, in toate societatile democratice, colaborarea la nivel national nu reprezinta neaparat proiectii la nivel local si nici invers. In Caras-Severin, de exemplu, colaborarea dintre cele doua formatiuni politice a inceput inca din iunie 1996, cu aproape jumatate de an mai devreme decat la nivel national. Pentru a-si argumenta afirmatia, Sorin Frunzaverde a afirmat ca, dupa trecerea in nefiinta a deputatului democrat Viorel Racoceanu, locul ramas vacant a fost ocupat de deputatul liberal Valentin Bosneac, fiind urmatorul pe lista. Chiar si asa, insa, spune Frunzaverde, era nevoie de o recomandare din partea filialei judetene a Aliantei Dreptate si Adevar. "Nu stiu cine a semnat pentru Valentin Bosneac aceasta recomandare, pentru ca, din partea Partidului Democrat filiala Caras-Severin nu a semnat nimeni. Nu s-a facut caz pe acest lucru, deoarece am considerat ca nu era normal ca PNL sa ramana fara reprezentanta parlamentara, mai ales dupa plecarea senatorului Ovidiu Radoi, la PLD.

In concluzie, cred ca indiferent ce se intampla la nivel national, aceasta colaborare trebuie sa dureze in plan local", a precizat vicepresedintele PD. Frunzaverde s-a referit si la contextul in care PD a sustinut candidatul PSD pentru functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean Caras-Severin, care a avut loc dupa plecarea celui care detinea aceasta functie, Horia Irimia, ca secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor. Desi PD hotarase sa sustina candidatul PNL, democratii au aflat si au avut si dovada ca PNL negocia cu PSD sustinerea candidatului din partea liberalilor, promitandu-le, in schimb, patru - cinci posturi ocupate in prezent de PD. Ca urmare, democratii au decis sa le dea in acest fel un avertisment liberalilor, a mai declarat Frunzaverde. Reamintim ca liderul democrat Emil Boc considera ca desi majoritatea membrilor PNTCD au ales o apropiere de liberali, aceia care si-au manifestat de multa vreme interesul pentru o colaborare cu PD si care se considera reprezentanti ai curentului popular o vor face in continuare. Boc a dat exemplul discutiilor pe care le-a avut si le va avea cu Serban Radulescu, fostul presedinte al filialei PNTCD Cluj, care recent a fost exclus din partid alaturi de alti taranisti, deoarece nu a respectat recomandarile conducerii centrale referitor la referendum. "Eu sunt convins ca acea aripa din PNTCD care mai crede in valorile populare va fi de aceeasi parte cu PD, in care se va regasi cu siguranta si domnul Serban Radulescu si sunt convins ca si alte filiale ale PNTCD-ului", a afirmat Boc.El sustine ca la ultimul congres, PNTCD s-a impartit in doua tabere: una pro-PD si una pro-PNL.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.