Senatorul UDMR Eckstein Kovacs Peter contesta numirea, de catre PC si UDMR, a unor parlamentari in Consiliul National de Integritate, considerand ca nu este normal ca cei care sunt supusi controlului ANI sa fie aceiasi care selecteaza conducerea institutiei.
"In legea ANI, se prevede un Consiliu National de Integritate care are atributia de a selecta conducatorul acestei institutii. Unele partide, cum ar fi PC si UDMR, au gasit de cuviinta sa delege parlamentari in acest consiliu, ceea ce mi se pare in neconcordanta atat cu litera, cat si cu spiritul legii", a apreciat Eckstein. Potrivit acestuia, din moment ce parlamentarii sunt supusi controlului ANI, nu ar fi o idee fericita ca ei sa hotarasca cine sa fie in fruntea institutiei. "Se poate reveni, pentru ca majoritatea partidelor au inteles ca aceasta structura este una independenta. Partidele propun oameni care nu au obligatia sa depuna declaratii de avere, nefiind parlamentari, functionari publici sau ministri.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.