Un grup de patru europarlamentari PD ii solicita premierului Calin Popescu Tariceanu sa isi dea demisia, in conditiile in care europarlamentarii UDMR au condamnat ferm "comportamentul negativ si discriminatoriu al guvernului roman", printr-o declaratie scrisa, depusa la Parlamentul European.

Marian Jean Marinescu, Maria Petre, Roberta Anastase si Monica Iacob-Ridzi cer demisia membrilor Guvernului si sustin ca, in urma gestului europarlamentarilor UDMR, Romania are din nou de pierdut din cauza "haosului si a incapacitatii" primului-ministru de a conduce acest "guvern nelegitim".

"Aceasta apreciere se bazeaza pe faptul ca membrii coalitiei de guvernare isi critica propriul guvern si isi condamna propriile actiuni", sunt de parere europarlamentarii democrati.

Ei sustin, de asemenea, ca Tariceanu ar fi epuizat toate caile de comunicare cu partenerii de guvernare si ca guvernul este la un pas de criza, iar ultima solutie ramasa la dispozitia membrilor UDMR este sa se adreseze forurilor europene. "Ne intristeaza, domnule prim-ministru, ca neintelegerile si tensiunile din interiorul guvernului sunt facute publice aici, in mijlocul Uniunii Europene, si strica imaginea tarii noastre", mai precizeaza semnatarii comunicatului.

Trei europarlamentari ai UDMR au cerut luni Parlamentului European sa emita o recomandare, prin care autoritatile romane sa ia masuri de reinfiintare a Universitatii de stat "Bolyai" cu predare in limba maghiara, ei reclamand "comportamentul negativ si discriminatoriu" al Guvernului roman.

Konya Hamar Sandor, Szabo Karoly si Kelemen Attila au inregistrat luni o declaratie la registratura PE si au inceput actiunea de strangere de semnaturi de la parlamentarii europeni pentru finalizarea acestei recomandari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.