PD vrea sa desfiinteze Alianta D.A. la tribunal. A anuntat-o inca de cind a fost inlaturat de la guvernare de PNL. Pina la tribunal, trebuie rezolvate insa problemele administrative. E vorba despre cele sase locuri de parlamentar care nu sint ocupate si de o datorie de 200.000 de euro catre firma GMP condusa de Felix Tataru, care s-a ocupat de campania Aliantei la alegerile din 2004.

Daca problema parlamentarilor era cunoscuta, de datorie nu se stiau prea multe lucruri. Potrivit unor surse din cele doua partide, problema a fost ridicata ieri-dimineata de secretarul general al PD, Vasile Blaga, care s-a intilnit cu omologul sau de la PNL, Dan Motreanu, pentru a discuta solutionarea acestor restante. Aceleasi surse sustin ca nu s-a ajuns la un numitor comun.

Problema celor sase locuri vacante din Camera este una mai veche si a creat tensiuni inca de cind PNL si PD activau in echipa. Parlamentarii celor doua partide au intrat in Parlament pe listele Aliantei la alegerile din 2004. Sase dintre acestia au renuntat la mandat din diverse motive. In mod normal, in locul celor plecati ar trebui sa fie numiti cei care urmeaza pe lista de candidaturi. Problema este ca pe lista depusa de Alianta la alegerile din 2004, unui democrat, de exemplu, nu ii urmeaza tot un demorat, ci un liberal. Acest lucru ii nemultumeste pe democrati. Potrivit listelor, cei sase inlocuitori ar fi patru de la PNL si doar doi de la PD. Democratii ar vrea ca mandatele sa fie impartite in mod egal.