Intr-o saptamana, pesedistii s-au sucit si au votat in favoarea legii care permite Guvernului sa emita ordonante pe perioada vacantei parlamentare
Daca la Senat, alaturi de PC si PRM, dadeau o lovitura grea Cabinetului Tariceanu, interzicand acestuia sa mai legifereze pe timpul verii, ieri, la Camera Deputatilor, in Comisia juridica, parlamentarii PSD s-au pronuntat favorabil intereselor PNL. Cu 12 voturi "pentru" si 5 "impotriva" ordonanta de abilitare a fost adoptata, iar actul normativ va lua acum drumul plenului, Camera Deputatilor fiind decizionala in acest caz. Atat PSD, cat si PNL au negat faptul ca ar fi existat vreo negociere politica pentru sustinerea legii, desi votul vine imediat dupa instalarea pesedistului Alexandru Sassu la conducerea TVR. Conservatorii si-au schimbat si ei pozitia fata de votul dat in Senat. Daca in acest for ei s-au pronuntat impotriva ordonantei, la Camera au votat "pentru", la fel ca si PNL si UDMR. Peremistii si pedistii au ramas consecventi si s-au opus legii.

Singurele modificari facute de comisie au vizat eliminarea posibilitatii ca Guvernul sa emita ordonante in domenii precum mediul, protectia sociala, turismul pe litoralul romanesc si sistemul de salarizare (cu exceptia salarizarii personalului Institutului pentru investigarea crimelor comunismului). Printre domeniile care au ramas in textul legii si asupra caruia Guvernul se poate pronunta prin ordonanta se numara rectificarea bugetului de stat pe 2007.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.