Cele doua motiuni simple initiate de grupul parlamentar al Partidului Democrat si de o serie de deputati independenti, membri ai PLD, pe tema sanatatii si agriculturii, vor fi dezbatute luni, 25 iunie, in Camera Deputatilor

Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a stabilit ca dezbaterile asupra motiunilor vor incepe la ora 16,00.Motiunile vor fi inregistrate in cursul zilei de marti la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, dupa ce vor fi parcurse procedurile regulamentare. Liderii PD si PLD, Emil Boc si Theodor Stolojan, anuntau luni ca reprezentantii celor doua partide vor depune doua motiuni simple la Camera Deputatilor, una care are ca tema situatia din sanatate, iar cealalta situatia din agricultura.

Cele doua motiuni reprezinta un prim pas concret al colaborarii in plan parlamentar dintre PNL si PLD, urmand ca in plan politic sa fie parafat si un protocol, precizau Boc si Stolojan.Prin motiunea simpla pe tema sanatatii, intitulata "Astazi, criza in sanatate are nume propriu - Eugen Nicolaescu", i se solicita primului ministru Calin Popescu Tariceanu ca, in baza articolului 85 din Constitutie, sa propuna revocarea din functie a ministrului Eugen Nicolaescu pentru ca acesta "a ignorat" aproape in totalitate prevederile programului de guvernare al Aliantei D.A. si a dovedit lipsa de respect fata de lege si Constitutie.

Emil Boc a sustinut ca ministrul a dat dovada de o "incompetenta crasa", lipsind bolnavii de sume importante de bani care trebuiau alocate medicamentelor si hranei in spitale, si a angajat cheltuieli din banii publici fara finalitate si fara o fundamentare profesionala sau economica.PD si PLD ii mai cer sefului guvernului sa respecte programul de guvernare al Aliantei D.A., sa adopte masurile prevazute, astfel ca Programul National de Urgenta sa devina realitate, sa asigure transparenta in stabilirea resurselor de finantare pentru construirea de noi spitale si sa supravegheze personal reorientarea sistemului de sanatate spre problemele reale ale populatiei bolnave. In motiune, conform liderului democrat, sunt reclamate "destituirile abuzive" de directori de spitale, precum si incapacitatea de care a dat dovada ministrul Eugen Nicolaescu in consumarea unor bani veniti de la institutiile financiare internationale.

Motiunea simpla pe tema agriculturii se intituleaza "Decebal Traian Remes - groparul agriculturii romanesti" si cere revocarea functie a actualului ministru de resort. Potrivit initiatorilor, intarzierea absorbtiei fondurilor europene pentru agricultura este o contraperformanta cu efecte daunatoare pe termen lung pentru Romania si pentru cei care erau indrituiti sa le primeasca. PD si PLD reclama faptul ca programul national de dezvoltare rurala, in baza caruia se pot cheltui bani europeni, nu a fost depus nici pana in prezent la Comisia Europeana.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.