Democratii si pesedistii se lupta pentru suprematie in opozitie. Amindoua partidele depun cite doua motiuni simple pe aceleasi domenii: agricultura si sanatate.

Primii care si-au anuntat ieri motiunile au fost democratii. In urma unei intilniri la virf intre PD si PLD, care a avut loc la sediul democratilor din Aleea Modrogan, Emil Boc si Theodor Stolojan au anuntat ca vor depune in Parlament doua motiuni simple: una pe sanatate, alta pe agricultura.

Zis si facut. PD si PLD au depus ieri doua motiuni simple la Camera Deputatilor. Motivul pentru care amindoua au fost depuse la Camera este simplu. Doar aici PD si PLD au numarul necesar de semnaturi pentru depunerea unei motiuni simple. La Senat le lipseau patru semnaturi. "Am vrut sa evitam tigania cu semnaturile care s-a creat la motiunea de cenzura", ne-a declarat unul dintre deputatii PD.

Motiunea in domeniul sanatatii are 20 de pagini si poarta numele "Astazi, criza din sanatate are nume propriu: Eugen Nicolaescu". Sint formulate zece capete de acuzare la adresa ministrului Sanatatii. Printre cele mai importante acuzatii ce i se aduc lui Nicolaescu se numara faptul ca a ignorat prevederile Programului de Guvernare al Aliantei; ca a lipsit bolnavii de banii pentru medicamentele compensate si ca a angajat cheltuieli din bani publici fara fundamentare profesionala sau economica.

De asemenea, este amintit la capitolul "abuzuri" si episodul demiterii directorilor de spitale. Emil Boc a dat drept exemplu modul in care a fost demis Sorin Oprescu de la sefia Spitalului Universitar. Pe atunci si PD se afla la guvernare alaturi de PNL, insa nu a protestat fata de acest episod considerat acum ca fiind un abuz.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.