Dupa ce si-au „lustrat“ singuri biografiile, multi alesi apar ca intrati in cimpul muncii dupa 50 de ani.
Dintre cei 465 de senatori si deputati, mai mult de un sfert au CV-urile incomplete pe paginile de net ale celor doua Camere. Omisiunile vizeaza in proportie de 90% capitolul referitor la activitatea profesionala, lipsind, in numeroase cazuri, orice mentionare la anii de dinainte de 1989. Unii parlamentari au avut ceva de ascuns, si anume trecutul lor politic. Viorel Pupeza, Serban Mihailescu si Petru Andea (PSD), Iuliu Furo si Carol Dina (PRM) au un numitor comun: au fost activisti in diferite organizatii ale regimului comunist sau in aparatul guvernamental.

Pentru neinitiati, daca ar fi sa ne luam dupa CV-uri, Iuliu Furo a avut primul serviciu la virsta de 53 de ani, in 1990, la Ministerul Industriilor, Serban Mihailescu a intrat in cimpul muncii in 1993, tot direct in Guvern, Viorel Pupeza, patru ani mai tirziu, in 1997, direct in functia de director economic al Spitalului Judetean Bistrita, iar Carol Dina nu a lucrat niciodata pina sa devina senator in anul 2000. Ce au ascuns cei patru nu reprezinta vreo surpriza. Pe Carol Dina l-au surprins evenimentele din 22 decembrie 1989 in functia de prim-secretar PCR al judetului Galati, iar pe Serban Mihailescu, la "centru", ca inalt functionar al guvernului Dascalescu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.