Liderul PNTCD, Marian Milut, a declarat sambata, in cadrul dezbaterii Efectele implicarii politicului in economie, organizata de formatiunea pe care o conduce, ca nu crede ca Partidul Democrat sau Partidului Noua Generatie Crestin Democrat, vor intra in Internationala Crestin-Democrata. Milut a tinut sa precizeze ca PNTCD-ul este un partid curtat de multe familii europene.

Toate familiile europene ne doresc foarte mult in interiorul lor. Din punctul meu de vedere, Partidul Democrat nu va intra in Internationala Crestin-Democrata, dupa cum cred ca nici partidul lui Gigi Becali nu va intra. In Internationala Crestin-Democrata nu mai este ca in Partidul Popular European, unde exista anumite interese. In Internationala totul este pe istorie, pe valori, pe credinta si nu pe voturi si pe puncte, a spus liderul taranist.

Totodata, Marian Milut a tinut sa precizeze ca atata timp cat va fi presedinte al PNTCD, nu va colabora in nici un fel cu PD. Pana cand PD nu se va curata de imaginea lui Traian Basescu nu va deveni un partid credibil. Va ramane un partid al formatorilor de opinie, al mogulilor care au migrat langa putere. Eu cred ca intre PD si PNTCD este o prapastie atat de mare incat nu poate fi depasita. Ne desparte toata istoria noastra. Cu PD nu vom avea nici o intalnire niciodata. Atata timp cat voi fi eu presedinte, PD va fi dusmanul nostru. Si vreau sa va atrag atentia: cu cat PD va avea mai multe procente, cu atata va deveni mai populist, mai demagog, mai corupt, a conchis Milut.

La randul sau, prim vicepresedintele PNTCD, deputatul Aurelian Pavelescu, a declarat ca o prioritate pentru formatiunea condusa de Marian Milut este revenirea in Parlamentul Romaniei. Nu este usor sa stai sapte ani intr-o pozitie extraparlamentara, sa nu poti sa oferi nimic oamenilor, electoratului tau. Trebuie sa revenim in Parlamentul Romaniei. Cred ca revenirea PNTCD in Parlament va reconfigura intregul joc politic, a spus Pavelescu, care a tinut sa precizeze ca PNTCD-ul este un partid reformat si innoit. PNTCD face eforturi sa renasca cu o noua generatie de politicieni. Sunt tineri nu numai la nivel central, dar si la nivel de tara. La un moment dat, PNTCD avea cea mai puternica organizatie de tineret. Au ramas foarte multi tineri in PNTCD care fac parte din familii de taranisti. Ei sunt mult mai legati de acest partid politic decat tinerii din alte partide. Ei au cultura de a fi taranist. Acesta este motivul pentru care eu cred ca PNTCD nu are cum sa moara, a mai spus liderul taranist.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.