Emil Boc, presedintele PD, a declarat la emisiunea 3X3 ca este clar ca Guvernul Tariceanu are sustinerea PSD-ului.

Liderul PD considera ca Guvernul Tariceanu trebuie sa plece pentru ca nu mai are legitimitate si pentru ca este cel mai slab partid de dupa 89. Noi am avut trei scopuri atunci cand am initiat motiunea: primul era demiterea domnului Tariceanu, pentru ca nu mai are legitimitatea de a conduce Guvernul, al doilea scop era sa demitem Guvernul in totalitate, pentru ca are cea mai incompetenta echipa, si alt scop era sa limpezim cine este la putere si cine este in opozitie. Acum e clar ca Guvernul este sustinut de PSD. Acestia au avut posibilitatea de a vota motiunea noastra sau de a initia o motiune a lor, nu au facut nici una, nici alta, a sustinut liderul PD. Indiferent cine va initia o motiune de cenzura impotriva Guvernului Tariceanu, noi o vom sustine, a completat Boc.

De asemenea, Emil Boc a sustinut ca PD va colabora cu PLD la nivel parlamentar.Nu avem in joc o combinatie cu PNG. La alegerile pentru Parlamentul European vom merge pe liste separate, fara PLD, a precizat seful democratilor.Nu vrem sa refacem alianta D.A., nu cred ca viitorul politic al Romaniei mai suporta aliante preelectorale, a mai spus Emil Boc. Propunem ca in aceasta toamna sa se organizeze alegerile europarlamentare si parlamentare interne, a adaugat Boc. Presedintele democrat a opinat ca singurele partide care pot aspira in mod legitim la formarea unui pol de dreapta sunt PD si PLD. Nici PNL si nici PNTCD nu sunt legitime sa vorbeasca despre asa ceva, ei vorbesc de refacerea CDR, ceea ce pe noi nu ne intereseaza, a spus Boc. Intrebat daca in polul de dreapta ar putea intra si alte formatiuni politice, presedintele PD a lasat sa se inteleaga ca este greu de crezut ca acest lucru s-ar putea intampla. Aceasta mai ales ca, potrivit lui Boc, PD si PLD vor avea impreuna la alegeri peste 50 la suta din voturi, asa ca nu ar mai avea de ce sa se alieze cu alte formatiuni (despre o colaborare cu PNG-CD vehiculata in mediile jurnalistice presedintele PD a afirmat ca nu vede in acest moment o asemenea combinatie).

Totusi, alaturi de PD si PLD, in polul de dreapta ar putea intra o serie de intelectuali care l-au sprijinit pe Traian Basescu in campania pentru referendum, varianta pe care Emil Boc nu a infirmat-o. Pe de alta parte, el nu a putut da prea multe detalii despre modalitatea concreta in care PD si PLD vor pune in practica. La presiunea PSD, liberalii au intocmit un calendar de excludere a democratilor din institutiile deconcentrate, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, vicepresedintele PD Cezar Preda.Potrivit sursei citate, responsabilitatea apartine celor care iau asemenea decizii."Nu cred ca stabilirea calendarului de dat afara a democratilor va schimba cu ceva starea de lucruri, dar nu inteleg cum guverneaza oamenii Partidului Democrat sau cei care sunt functionari publici in favoarea PD", a declarat Cezar Preda, adaugand ca "aceasta este o cerere expresa a PSD, care doreste sa beneficieze de pe urma sprijinului parlamentar pe care il ofera liberalilor".Cezar Preda a mai precizat ca, in prezent, mai multi PSD-isti sunt in functiile de conducere ale institutiilor deconcentrate si inalti functionari decat PD-isti, 40 de secretari generali ai prefecturilor pusi de PSD au devenit subprefecti si sunt pe functii, iar oameni de frunte ai PSD, functionari publici, si-au pastrat scaunele


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.