Pe Mircea Geoana se pare ca il asteapta o vara stresanta – PSD pune presiune pe el din toate partile: Grupul de la Cluj, PSD Bucuresti, gruparea lui Nastase, baronii locali.

Presedintii de consilii judetene ai PSD i-au cerut lui Geoana sa puna piciorul in pragul lui Tariceanu: ori PSD primeste banii promisi la negocieri, ori se face motiune de cenzura.

Mircea Geoana a amenintat ca PSD va depune o motiune de cenzura "intr-un moment potrivit".

Presedintele PSD a anuntat partidul, la inceputul saptamanii, ca are probleme de sanatate din cauza stresului, in acelasi timp in care presedintele de onoare Ion Iliescu isi mai punea un stent intr-o clinica din Paris. Se pare ca problemele de sanatate ale lui Geoana au fost provocate de amenintarile la care a fost supus in ultima perioada in interiorul partidului, toate vizandu-i functia de presedinte. Pe de o parte Grupul de la Cluj, nemultumit ca nu a reusit sa-l convinga pe Geoana sa renunte la Ion Iliescu si Viorel Hrebenciuc si nici sa sustina o colaborare cu PD, a inceput sa vehiculeze in PSD ideea tragerii la
raspundere a presedintelui pentru situatia dezastruoasa din sondajele de opinie.

Pe de alta parte, fostii "grei" ai partidului, Nastase, Mitrea si Oprescu, si-au unit fortele punand la cale o strategie de reintoarcere la varful PSD, avand ca tinta tot un congres extraordinar la care sa i se ceara lui Geoana socoteala pentru cele 13 procente la care au ajuns social-democratii sub conducerea sa. PSD Bucuresti, filiala coordonata personal de Mircea Geoana, dar condusa oficial de Marian Vanghelie, a deschis un front de lupta cu Grupul de la Cluj, cerandu-i presedintelui sa-i excluda din partid pe Vasile Dancu si Victor Ponta. Iar ieri, la Bucuresti, au venit si cei mai puternici baroni ai partidului, presedintii de consilii judetene ai PSD, in frunte cu Marian Oprisan si Liviu Dragnea, suparati ca Geoana a facut negocieri "proaste" cu Tariceanu. Sefii consiliilor judetene i-au reprosat lui Geoana ca, dupa ce n-a reusit sa incheie o intelegere cu PD, care sa bage PSD la guvernare, s-a lasat "pacalit" de liberali, care nu-si respecta promisiunile facute in schimbul sustinerii in Parlament a Guvernului Tariceanu.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.