PSD ar putea vota in Camera Deputatilor legea de abilitare a Guvernului sa emita ordonante in vacanta parlamentara, daca social-democratii vor fi sustinuti in Parlament sa adopte cele doua legi pentru imbunatatirea situatiei pensionarilor, a declarat ieri, la Suceava, deputatul Eugen Bejinariu.
El a spus ca PSD doreste sa obtina sustinere importanta la cele doua proiecte de lege ce prevad cresterea punctului de pensie si introducerea pensiei minime garantate la 30% din valoarea punctului de pensie. Bejinariu a precizat ca pentru adoptarea legilor, care sunt organice, este nevoie de votul majoritatii deputatilor si si-a exprimat speranta ca PSD va obtine si voturile PNL si UDMR atat pentru aceste proiecte, cat si pentru alte initiative cu caracter social ce urmeaza sa fie promovate.

E posibil sa se faca o negociere cu abilitarea Guvernului de a emite ordonante pe perioada vacantei parlamentare, a spus Bejinariu. Eugen Bejinariu a afirmat ca, atat pentru legile privind imbunatatirea vietii pensionarilor, cat si pentru abilitarea Guvernului de a emite ordonante, Camera Deputatilor este camera decizionala.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.