Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, va solicita excluderea lui Victor Ponta si a lui Vasile Dincu, acuzindu-i pe cei doi vicepresedinti ca au complotat, alaturi de PD, impotriva partidului

Decizia a fost luata, in unanimitate, in cadrul Comitetului Executiv al filialei din Capitala. Dupa lungi dezbateri, pesedistii bucuresteni au ajuns la concluzia ca Ponta si Dincu dauneaza grav PSD-ului. Pe principiul "nici ca ei nu mai gasim, dar nici ca ei nu ne mai trebuie" membrii CEx l-au mandatat pe presedintele organizatiei, Marian Vanghelie, sa ceara conducerii centrale pedepsirea celor doi "rebeli". "Nici Victor Ponta, nici Vasile Dincu nu au respectat deciziile si interesele partidului", sustine Marian Vanghelie, motivind astfel decizia dura, luata de colegii sai din organizatia de Bucuresti. Liderul filialei din Capitala a precizat ca in ultima vreme cei doi au manifestat o atitudine anti-PSD. "Prin declaratiile lor au aratat foarte clar ca se dezic de partid si de deciziile luate in interiorul acestuia. In plus, in repetate rinduri au atacat conducerea partidului, inclusiv pe Mircea Geoana", a afirmat Vanghelie, precizind ca cei doi vicepresedinti se fac vinovati de incalcarea repetata a statutului partidului. "Au ales sa-si exprime opiniile in afara PSD-ului, nu in interior asa cum este normal si, cel mai grav, au aparat pozitiile PD in detrimentul formatiunii din care fac parte", a mai spus liderul PSD Bucuresti.

Bucurestiul nu-i mai vrea

Madalin Voicu, Doru Giugula si Victor Stan au fost cei care au propus sanctionarea celor doi vicepresedinti. "Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a fost mandatat in unanimitate de colegii nostri sa solicite, in cadrul Biroului Permanent si al Comitetului Executiv PSD, sanctionarea pina la excludere a domnilor Vasile Dincu si Victor Ponta", a anuntat ieri, purtatorul de cuvint al PSD Bucuresti, Ana Birchall. Ea a precizat ca declaratiile din ultimul timp ale celor doi vicepresedinti ai formatiunii - critice la adresa conducerii PSD, a lui Mircea Geoana in special, referitoare la linia politica gresita a social-democratilor - au fost considerate inacceptabile de catre PSD Bucuresti. Contestatarii celor doi au sustinut ca partidul devine vulnerabil in cazul in care conducerea formatiunii este atacata din interior. In replica la decizia adoptata de organizatia din Capitala, Victor Ponta a afirmat ca se astepta de la colegii sai sa se lupte cu PD si PNL si nu sa se bata in interiorul partidului. Primul atac la adresa lui Ponta a fost lansat luna trecuta de vicepresedintele PSD Bucuresti, Madalin Voicu, care nu s-a sfiit sa-l trimita pe tinarul politician la psiholog. "Constatam atitudinea unui tinar batrin sau batrin tinar, Ponta, care des provoaca stari in partid. E un om care irita. E usor frustrat, cred ca are niste probleme care nu sint vizibile, are nevoie de un medic, psiholog", declara Voicu, in urma cu o luna.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.