Partidele au obtinut la referendum un rezultat proportional cu investitia
Partidele politice au cheltuit in campania referendumului pentru demiterea presedintelui Traian Basescu peste doua milioane si jumatate de euro, iar trei sferturi din suma provine din tabara sefului statului, invigator la urne cam in aceeasi masura.

Conform declaratiilor partidelor, sumele insumate declarate la Curtea de Conturi s-au cifrat la aproximativ 2.660.000 de euro. Tabara pro-Basescu ar fi cheltuit 77% din total, in timp ce adversarii presedintelui suspendat - restul de 23%. Raportul de 3 la 1 inregistrat la capitolul cheltuieli este aproximativ acelasi cu scorul raportat la numaratoarea voturilor. Responsabili cu gestionarea fondurilor de campanie, precum si lideri politici au indicat, pentru ZIUA, sumele raportate la autoritatea responsabila cu controlul finantarii partidelor si campaniilor electorale - Curtea de Conturi. Astfel, conform secretarului general al liberalilor Dan Motreanu, PNL a cheltuit pentru momentul 19 mai 650.000 de euro, aproape triplu fata de PSD, initiatorul suspendarii. Partidul lui Mircea Geoana a marturisit numai 271.000 de euro, bani dati pe pliante, fluturasi, scrisori, publicitate electorala in presa.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.