Deputatii au respins ieri Legea privind aprobarea unor masuri financiare pentru intreprinderile mici si mijlocii din industria berii

In cadrul dezbaterilor din plen, reprezentantii tuturor grupurilor parlamentare s-au pronuntat contra adoptarii acestui proiect.

Acelasi act normativ a fost intr-o prima faza adoptata atat de Senat, cat si de Camera Deputatilor si trimisa spre promulgare la 30 noiembrie 2006. Presedintele Traian Basescu a cerut reexaminarea legii respective si i-a acuzat pe parlamentari ca "fac legi pentru infractori". Ieri, insa, cu 124 de voturi "impotriva" si 51 "pentru", legea a fost respinsa definitiv, intrucat Camera Deputatilor este camera decizionala in acest caz.

Forma initiala prevedea ca se scutesc de la plata obligatiile fiscale restante la 31 decembrie 2003, si dobanzile aferente, reprezentand accize, impozit pe profit si TVA, datorate de IMM din industria berii care au o capacitate de productie mai mica de 200.000 hl/an si care sunt, conform standardelor definite de legislatie, "in dificultate". Exceptie fac obligatiile cu retinere la sursa si TVA datorat in vama.

Propunerea legislativa este semnata de patru deputati PD - Radu Catalin Dragus, Gratiela Iordache, Mircea Man si Petru Movila, de deputatul PNL - Cristian Mihai Adomnitei, precum si de deputatul independent - Cristian Boureanu (membru PLD).

Liderul deputatilor PNL, Crin Antonescu, i-a solicitat, in noiembrie 2006, lui Basescu sa trimita Parlamentului spre reexaminare legea, apreciind ca adoptarea acestui act normativ ar fi o discriminare fata de producatorii care si-au platit datoriile la stat, favorizand grupuri de interese.
Presedintele Traian Basescu a retrimis Parlamentului legea, la inceputul lunii februarie. Ulterior, desi initiativa legislativa a fost semnata de patru deputati PD, Emil Boc s-a dezis de sustinerea acestui proiect, si a sustinut ca deputatii democrati nu au avut mandat din partea partidului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.