Actualul context politic, supus dezbaterii permanente, i-a oferit o noua idee liderului PIN, Cozmin Gusa

. Propunerea sa catre toti liderii partidelor politice este pacea politica, prin care sa i se dea posibilitatea sefului statului sa aiba ce-si doreste, ce crede ca i se cuvine si cere public sa isi formeze propriul Guvern.

Conform presedintelui PIN, in conditiile in care Romania se confrunta cu o criza grava, prin faptul ca problemele importante pentru populatie sunt lasate in plan secund si toate energiile sunt canalizate spre pastrarea sau cucerirea puterii guvernamentale, apele se pot limpezi daca i se ofera posibilitatea lui Traian Basescu sa formeze, cu cine va dori, un nou guvern, cu care sa conduca tara pana in 2008.

Astfel, arata Gusa, la final se va trage linie, se va face evaluarea si se va vedea daca s-a tinut de cuvant. Atunci, cu ocazia noilor alegeri, liderii partidelor politice trebuie sa fie in stare, sa fie pregatiti sa impuna cu adevarat o guvernare profesionista a Romaniei. Pentru infaptuirea acestei paci politice, liderul PIN a spus ca exista doua solutii: depunerea unei motiuni de cenzura din partea PSD, care prin efectele ei ar invalida posibilele excese prezidentiale sau demisia premierului, care ar furniza liberalilor exact munitia politica necesara spre a rezista actiunilor distructive puse in aplicare de Traian Basescu impotriva PNL. El a subliniat ca ideea propusa de PIN nu va insemna neaparat o guvernare mai buna, dar va elimina din viata politica confruntarea zilnica intre Presedintie si Guvern, factorul perturbator principal al vietii publice.

Cozmin Gusa a mentionat ca din actualul blocaj politic si institutional nu se poate iesi decat �printr-un acord transpartinic, transparent, dedicat cauzei nationale, care sa arate romanilor ca, in calitate de oameni politici, dorim sa le rezolvam problemele, nu sa le cream altele in plus. Pe de alta parte, liderul PIN a sustinut ca, potrivit informatiilor pe care le are, Executivul va ajunge la o sustinere minoritara, strict suma parlamentarilor PNL si UDMR ceea ce va declansa razboiul pe scena politica.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.