Dupa ce saptamana trecuta si-a lansat o noua carte si a vazut ca la acest eveniment au venit toate fostele "glorii" ale guvernarii sale plus cativa finantatori de marca (printre care si controversatul om de afaceri Nicu Niro), Adrian Nastase a tras concluzia ca "are priza la public" si s-a hotarat sa iasa din umbra. Impreuna cu fostul secretar general al PSD

Miron Mitrea si cu fostul secretar general al Guvernului Eugen Bejinariu, Nastase a pus la cale formarea unui "grup de initiativa pentru reforma PSD - alternativa Nastase", maestru de ceremonii fiind Serban Mihailescu. Acesta s-a ocupat in ultimele zile de lansarea invitatiilor la o prima adunare a grupului de initiativa, invitatii adresate cu precadere fostilor membri ai Guvernului Nastase, trasi pe linie moarta in PSD, dar si unora dintre parlamentarii partidului. Aseara urma sa aiba loc intalnirea grupului la un hotel din Bucuresti, al carui patron este Ion Antonescu, si el a fost secretar de stat in cabinetul Nastase.

Vicepresedintele PSD Ion Stan, unul dintre apropiatii lui Nastase, a fost insarcinat sa-i coopteze in grup si pe cativa din liderii Biroului Permanent al partidului, dar cu rugamintea expresa sa nu-i spuna lui Mircea Geoana. si pe Viorel Hrebenciuc au incercat "complotistii" sa-l ademeneasca, serban Mihailescu prezentandu-i acestuia ca argument suprem pentru succesul revolutiei nastasiene faptul ca la acea lansare de carte "a venit lume buna ca pe vremuri cand Adrian era puternic"