Consilierul prezidential, Teodor Baconschi, a primit avizul comisiilor de politica externa ale Parlamentului, pentru postul de ambasador in Franta. Avizul este consultativ, decizia finala revenindu-i sefului statului

La finalul audierilor, consilierul prezidential a declarat ca "a fost o discutie deschisa, cordiala, care a trecut in revista ansamblul relatiilor noastre cu Franta in trecut, prezent si sub auspiciile create de victoria lui Nicolas Sarkozy". El a aratat ca Romania trebuie sa profite de "ambitia politica" pe care noul presedinte al Frantei, Nicolas Sarkozy, o imprima asupra intregii Europe, relansand procesul constitutional in directia unui Tratat simplificat, "pentru ca, evident, Europa in formula de 27 nu mai poate functiona pe unanimitate".

Baconschi este diplomat de cariera. In perioada 1997-2001 a fost ambasador al Romaniei pe langa Sfantul Scaun, iar intre 1999-2001 a fost acreditat, de asemenea, in Republica San Marino. In 2001 a detinut postul de director general in MAE, iar in 2002 - 2004 a fost ambasador al Romaniei in Republica Portugheza. Din 2005 a fost secretar de stat pentru Afaceri Globale, in cadrul MAE. De aici a fost remaniat de primul-ministru in septembrie 2006 si a fost numit de catre seful statului consilier prezidential, responsabil de relatia cu autoritatile publice si cu societatea civila.

Tot ieri au fost avizate alte trei candidaturi pentru posturile de ambasadori: Ionel Nicu Sava pentru Elvetia; Ion Valcu pentru Argentina; Mihail Florovici pentru Muntenegru.
"Cu patru flori nu se face primavara. Asteptam in continuare propuneri din partea MAE, a premierului si a presedintelui, pentru capitalele foarte importante care sunt descoperite de prea mult timp, in principal Washington si Londra", a precizat la final presedintele Comisiei de politica externa din Senat, Mircea Geoana.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.