Presedintele PLD, Theodor Stolojan, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca PNL a ramas la guvernare ca urmare a combinatiilor netransparente

In opinia sa, votul de luni reprezinta o infrangere morala a actualului guvern, care nu mai reuseste sa mobilizeze explicit in favoarea sa decat 20% dintre senatori si deputati. Orice alte voturi in plus presupun trocuri politice cu PSD, PRM si PC in defavoarea romanilor si a Romaniei, a precizat Stolojan. Liderul PLD a acuzat actualul guvern de lipsa de eficienta, datorata faptului ca este slab profesional.

Totodata, Stolojan a aratat ca PLD se va axa pe monitorizarea actiunilor guvernului.Vom initia motiuni simple pentru a determina guvernul sa acorde atentia necesara unor importante probleme sectoriale din Romania, a anuntat presedintele PLD in acest sens. La randul sau, Valeriu Stoica, a anuntat ca a avut loc o intalnire cu caracter exploratoriu intre conducerile PLD si PD, pentru a discuta despre colaborarea viitoare.

Totusi, Stoica a aratat ca aceasta colaborare nu poate fi institutionalizata decat dupa desfacerea protocolului Aliantei DA, care exista inca la Tribunal. Democratii urmeaza sa desfaca actul semnat alaturi de PNL, ulterior fiind posibila redactarea unui protocol de colaborare politica intre cele doua formatiuni. Aceasta ar fi o prima etapa pentru crearea unui pol de centru-dreapta.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.