Premierul Calin Popescu Tariceanu a afirmat, ieri dimineata, de la microfonul Camerei Deputatilor ca Guvernul, impreuna cu reprezentantii societatii civile si ai organizatiilor de media vor crea un grup de lucru pentru elaborarea unei legi prin care sa se asigure gestionarea corecta a fondurilor pentru publicitatea de stat. Primul-ministru a spus ca, in cei patru ani ai guvernarii Nastase, ministerele si institutiile subordonate lor au cheltuit, in total, 65 de milioane de euro pentru publicitate de stat. "Sunt preocupat in mod real de modul in care sume atat de mari de bani pot fi utilizate de institutiile statului in relatia cu presa. Cata vreme nu exista o reglementare clara, corectitudinea utilizarii banilor publici depinde prea mult de absenta sau de prezenta vointei politice. Guvernul actual are vointa politica de a nu folosi banii publici pentru a controla presa", a spus Calin Popescu Tariceanu.

Premierul a amintit concluziile formulate de organizatiile internationale, care si-au exprimat, anul trecut, ingrijorarea fata de situatia presei din Romania, remarcand presiunile la care sunt supuse institutiile de media din partea organismelor guvernamentale. Calin Popescu Tariceanu a precizat ca a facut aceasta declaratie politica in calitate de deputat. El a venit la tribuna Camerei Deputatilor, in prima parte a programului de lucru, parte dedicata declaratiilor politice ale deputatilor.

"Poate ca unii dintre dv. sunteti mirati sa ma vedeti la aceasta tribuna prezentand o declaratie politica. Eu n-am uitat ca m-am angajat sa contribui la consolidarea institutiei Parlamentului ca for de dezbatere politica", a explicat premierul prezenta sa la microfonul Camerei Deputatilor. Presedintele Camerei, Adrian Nastase, a spus, dupa incheierea declaratiei premierului, ca acesta ar trebui sa vina sa faca declaratii si in calitate de sef al Guvernului, pentru ca aceasta declaratie sa poata fi urmata de declaratii politice. Adrian Nastase nu a venit niciodata cat a fost premier sa faca declaratii politice sau sa raspunda intrebarilor deputatilor.

Adevarul

Sursa: AdevarulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.