Comisia Tismaneanu va reincepe sa lucreze din aceasta saptamana.
Comisia, care a elaborat raportul privind dictatura comunista, in baza caruia presedintele Traian Basescu a condamnat comunismul, se va apuca de elaborarea unei enciclopedii a comunismului romanesc. "Un grup de oameni vor lucra direct si vor coordona acest dictionar, enciclopedie, lexicon al comunismului romanesc, la care vom lucra si vom antrena foarte multa lume, pentru ca este vorba de o lucrare care nu va fi doar lucrarea mea sau catorva oameni, ci vom antrena tineri istorici, politologi, doctoranzi din tara, din strainatate", a declarat, pentru BBC, Vladimir Tismaneanu.

De asemenea, Comisia Tismaneanu va incerca sa ajute la punerea in practica a recomandarilor raportului prin care a fost condamnat comunismul. Printre acestea se afla si legea lustratiei. "Este vorba de initiative legislative, care sunt mentionate acolo, este vorba de initiative de memoralizare a experientei comuniste si a victimelor celor care au suferit de pe urma dictaturii comuniste, inclusiv infiintarea unui muzeu al dictaturii comuniste din Romania", a mai adaugat Tismaneanu.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.