UDMR si-a ales noul Prezidiu Executiv, in frunte cu deputatul Uniunii, Kelemen Hunor, candidatul sustinut de presedintele formatiunii maghiare, Marko Bela.

Sambata, Consiliul Reprezentantilor Unionali (CRU) si Consiliul de Coordonare al Uniunii (CCU) au ales in sedinta comuna de la Targu Mures si vicepresedintii UDMR: ministrul dezvoltarii, Laszlo Borbely, a primit mandatul de vicepresedinte pentru relatii guvernamentale, secretarul de stat la Secretariatul General al Guvernului, Cseke Attila Zoltan, este vicepresedinte pentru administratia publica locala, Peter Kovacs - vicepresedinte pentru organizatii teritoriale, Andras Lakatos se va ocupa de vicepresedintia pentru invatamant, iar Szep Gyula, de cea pentru cultura si culte.

Liderul UDMR, Marko Bela, ramane presedintele UDMR si a anuntat ca se va retrage din functia de vicepremier al Guvernului Tariceanu pana la sfarsitul lunii tocmai pentru a se dedica Uniunii. Aceasta in conditiile in care UDMR pierde din ce in ce mai mult electorat, existand riscul de a nu mai intra in Parlament la urmatoarele alegeri.

Alegerea lui Kelemen Hunor in fruntea Uniunii nu inseamna ca s-a schimbat ceva in politica interna a UDMR, aceasta ramanand ca si pana acum. Participantii la CRU au adoptat o rezolutie prin care UDMR "ia act cu ingrijorare de faptul ca, in ultima perioada, unii procurori DNA, depasind statutul lor constitutional, au demarat anchete impotriva unor deputati si senatori". in acest sens, CRU si CCU l au mandatat pe presedintele Uniunii sa transmita protestul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) si Parlamentului European (PE).


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.