Nici o emotie pentru membrii guvernului Tariceanu II, care se confrunta astazi cu prima motiune de cenzura de la instalarea sa la Palatul Victoria. PSD, UDMR, PRM si, bineinteles, PNL au anuntat deja ca nu vor sustine initiativa PD-PLD, in timp ce conservatorii se pregatesc sa ia probabil aceeasi decizie, astazi, cu doar o ora, inaintea sedintei de plen.

Democratii par sa se fi resemnat in privinta faptului ca nu vor reusi sa doboare Guvernul si incearca, totusi, sa scoata un minimum de cistig. "Principalul scop al motiunii a fost deja atins: oficializarea legaturii politice dintre PNL si PSD, care s-a demonstrat prin anuntul PSD ca nu vor vota motiunea de cenzura si prin renuntarea la depunerea motiunii lor de cenzura", a declarat ieri, la Cluj, liderul PD, Emil Boc. Acesta le-a cerut liberalilor si social democratilor sa faca public continutul protocolului de guvernare, precizind ca, din informatiile sale, acesta prevede instalarea graduala a pesedistilor la nivel de sefi de agentii, secretari de stat si, in cele din urma, ministri. "Practic, asumarea guvernarii acum apartine PNL si PSD", a mai spus Boc.

Liberalii si social democratii au dezmintit imediat afirmatiile lui Boc. Vicepresedintele PNL, Puiu Hasotti, a declarat, pentru Realitatea TV, ca PD ar trebui "sa-si retraga cei peste 1.000 de oameni din concentrate" inainte de a critica un protocol secret PNL-PSD. Acelasi lucru l-a cerut si purtatorul de cuvint al PSD, Cristian Diaconescu, care, in plus, le-a cerut democratilor sa denunte in instanta protocolul Aliantei D.A. "Nu exista un protocol cu PNL, iar PD ar trebui sa renunte la propriul protocol cu liberalii, cel al Aliantei", a spus Diaconescu.